WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Paling, Gondels en Modder
K.hoef, Nederhorst, di 2 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Herman Stuijver schreef over palingroken, gondelvaart en mudrace. Komende zaterdag in Kortenhoef en Nederhorst den Berg.

ingezonden bericht

Zaterdag gevuld met Oud-Hollandse evenementen
Palingroken, Gondelvaart en Mudrace

Zaterdag komen de liefhebbers van Oud-Hollands vermaak fors aan hun trekken. Maar liefst drie grote evenementen kunt u in twee van de vijf Wijdemeerse dorpen bezoeken: NK Palingroken, Kortenhoefse Gondelvaart en de Happy Home Mudrace.

NK Palingroken

In Oud Kortenhoef, een pittoreske plek van schilders, schrijvers en schaatsers doen ieder jaar meer dan 100 rokers uit alle windstreken van ons land (en soms daarbuiten) mee. De deelnemers zijn behoorlijk fanatiek; een goede klassering op het Nederlands Kampioenschap betekent iets in de rokerswereld. Naast paling voor de wedstrijd wordt ook andere vis gerookt ter demonstratie en verkoop aan de ruim 15.000 bezoekers van dit bijzondere evenement.
De wedstrijddag begint om 12.00 uur. De prijsuitreiking zal rond 17.00 uur plaatsvinden in de feesttent bij de Oude School. Daaraan gaat een uitgebreide beoordeling vooraf door een uit onafhankelijke deskundigen en prominenten bestaande jury onder leiding van fijnproever en causeur ex-burgemeester Wim Kozijn. Naast de wedstrijd is er vanaf 12.00 uur een braderie op de Kortenhoefsedijk.

Happy Home Mudrace

Vanaf 16.30 uur gaat de Bergse Runners Club door de modder voor Woongroep Happy Home.
De BRC liet de kans om het populaire modderlopen te organiseren met zoveel weilanden, sloten en modder in de directe omgeving niet lopen. Midden in Nederhorst den Berg zal het weiland van Peter en Trudy van Wijk het decor zijn voor een heuse Mud Race. De kinderen tot 12 jaar starten en om 16.45 uur iedereen vanaf 12 jaar. Inschrijven kan vanaf 16.00 uur op de Reeweg 6.
Het gaat erom zo vies mogelijk te worden. Er zal zowel bij de kinderen als bij de volwassenen een prijs worden uitgereikt aan degene die het aller-, allerviest is geworden
Velen van u kennen ongetwijfeld de stichting Woongroep Happy Home, het woonproject in Eemnes waar Rianne van Zomeren samen met 15 andere jongeren met een verstandelijke beperking mag gaan wonen. Dit project wordt op dit moment gebouwd en zal in december klaar zijn. Het inschrijfgeld (€ 5,- volwassenen; 2,50 kinderen) gaat naar dit goede doel.

Gondelvaart

Oud Kortenhoef is ’s avonds het decor van de traditionele Gondelvaart. Aan het Dode Eind, bij het Kanaal zullen tussen de 10 en 15 pramen aanmeren met daarop prachtig verlichte taferelen. Een enkele keer met een actueel politiek thema, vaak is die goeie ouwe tijd het onderwerp. Hoewel dat anno 2014 weleens anders zou kunnen zijn, want de basisscholen doen ook mee. De eerste gondels komen vanaf 21.00 uur aanvaren en rond 23.30 uur is de juryuitslag bekend. Ook het publiek mag meestemmen. En uiteraard zal dorpsfanfare Amicitia deze rustieke happening ondersteunen met fraaie muzikale deuntjes.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Rik Jungmann
auteur
Herman Stuijver
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief