WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kloof tussen Raad en Burger
Wijdemeren, vr 17 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dorpsbelangen stelt vast dat er sprake zou zijn van een kloof tussen de opvatting van de bevolking en het raadsbesluit om te fuseren met Hilversum.

ingezonden bericht

Bericht van het bestuur van Dorpsbelangen
voor alle mensen in Wijdemeren.

Met verbijstering en verontwaardiging heeft het bestuur van DorpsBelangen kennis genomen van het besluit van de gemeenteraad om een richting te kiezen die uitmondt in een fusie met Hilversum.

Nooit duidelijker is de kloof tussen de opvatting van de bevolking en een raadsbesluit zo evident neergezet.

Immers, Wijdemeren ontstond na samengaan van Loosdrecht, ’s-Graveland en Nederhorst den Berg als wapen tegen een gevreesde gebiedsuitbreiding van Hilversum. Een gemeente voor wie een zelfstandig voortbestaan werd voorspeld en die in de praktijk ook als zodanig functioneert.

Wijdemeren moet zelfstandig blijven. De verschillende dorpskernen moeten hun identiteit behouden en wij moeten ons niets aantrekken van het modieuze PvdA gezwets (Van de Vondervoort, Plasterk) dat de sterkte van juist middelgrote gemeenten ontkent.

De samenwerking met Stichtse Vecht en Weesp was een gelukkige keuze, omdat pogingen om in het Gooise gewest tot overeenstemming te komen voortdurend door Hilversum werden gefrustreerd.

Baas in eigen huis, gezamenlijke aanpak van problemen die de gemeentelijke grenzen overschrijden met de genoemde Vechtgemeenten, dat is de toekomst van Wijdemeren.

DorpsBelangen zal deze opvatting blijven verdedigen in voor- en tegenspoed.

We rekenen op U.

Het bestuur van DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief