WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Trommelvuur bij KadD
Kortenhoef, vr 17 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 1 november om 15.00 uur kan iedereen vanaf 6 jaar bij Kunst aan de Dijk in Kortenhoef komen genieten van Trommelvuur van het Twitching Eye Trio.

persbericht

Trommelvuur in het Oude Kerkje in Kortenhoef,
Zaterdag 1 november, 15.00 uur, leeftijd 6+

Wat is er leuker dan samen met je kinderen en kleinkinderen te genieten van een mooie muzikale voorstelling? Kunst aan de Dijk organiseert daarom ieder seizoen een kinderconcert en die zijn bijna iedere keer weer uitverkocht. Op zaterdag 1 november om 15.00 uur kan iedereen vanaf 6 jaar komen genieten van TROMMELVUUR van het Twitching Eye Trio. Dit leuke trio maakt een speciale slagwerkvoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar ook ouders en grootouders zullen ogen en oren tekort komen.

Een optreden van het in 2007 opgerichte Twitching Eye Trio is een feest voor het oog en een belevenis voor het oor. Met groot gevoel voor detail combineren de percussionisten Achim Heine, Jasper Goedman en Marijn Korff de Gidts hun kennis van eigentijdse muziek met de ritmiek en klankkleuren van Afrikaanse, Turkse, Indiase en Afro-Cubaanse origine. Dit resulteert in een heel eigen muziekwereld waarin abstracte structuren en warmbloedige dansritmes elkaar de hand reiken en beïnvloeden. Met hun in elkaar hakende ritmepatronen plaveit het trio een weg die door de meest uiteenlopende klankschappen voert, van verstild tot pulserend, van complex tot transparant.

De kinderen in de zaal zien drie vrienden, zes handen, dertig vingers, drie deuren en nog véél meer. Ze slaan, roffelen, vegen, zwiepen, beuken en bezemen. Wie is de snelste, wie is de slimste? Wie durft het langst stil te zijn? Ritmes vliegen je om de oren en bekkens tollen rond. Deuren maken muziek en stokken zingen. Het decor is prachtig, zowel om te zien als om te horen. Het idee achter TROMMELVUUR is dat elk geluid muziek maakt en ritme kan zijn, van het kloppen van je hart tot het slaan met deuren.

Het Twitching Eye Trio laat zien dat als je als percussionist zoveel talent hebt, zoveel fantasie en zoveel speelplezier, er niets leukers is om het kind in je naar boven te halen en met drie vrienden er schijnbaar op los te trommelen en te roffelen en een hoop prachtig kabaal te maken. Kabaal dat als muziek in je oren klinkt en de toeschouwers vrolijk maakt. De jongens zien er hip uit, ze zijn grappig maar bovenal zijn het ongelofelijke virtuoze en muzikale slagwerkers. Je kijkt je oren uit!

Trommelvuur is een productie van OORKAAN. Regie: Claire Leenaers en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Elise Mathilde Fonds en Rabobank Coöperatiefonds.

Het concert vindt plaats op 1 november 2014, aanvang 15.00 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk 168. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 5,-, voor kinderen, € 7,50 voor donateurs van Kunst aan de Dijk en € 10,- voor volwassenen. De kerk is ongeplaceerd en open om 14.15 uur. Een beker limonade of een kop koffie is in de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief