WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Kunst van het Ondernemen
Kortenhoef, do 16 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

20 kunstenaars en 20 ondernemers vonden elkaar in het kunstproject 'De Kunst van het Ondernemen'. De kunstwerken zijn vanaf 17 oktober te zien bij de ondernemers.

Uit Kortenhoef doen Peter van den Akker en Madeleine Metsaars van PM Ateliers mee aan het project.

persbericht

De Kunst van het Ondernemen

Graag brengen wij u het kunstproject ‘De Kunst van het Ondernemen’ onder uw aandacht.
Dat Kunst en Ondernemen hand in hand kunnen gaan is vanaf 17 oktober te zien tijdens exposities van 20 kunstwerken bij 20 ondernemers in het Gooi en vanaf 2 november tijdens de overzichtstentoonstelling in het Raadhuis Hilversum.

Over het project

‘De Kunst van het Ondernemen’ is een verrassend initiatief, waarbij 20 kunstenaars en 20 ondernemers uit het Gooi zijn samengebracht door de projectgroep. Vanuit de wisselwerking tussen beide partijen heeft de kunstenaar een nieuw kunstwerk gemaakt waarin de visie van de ondernemer centraal staat. Deze 20 unieke kunstwerken zijn inmiddels klaar en worden binnenkort tentoongesteld.

Via Facebook heeft het publiek kunnen meegenieten van de ontwikkelingen in de kunstwerken van concept tot eindresultaat. Alle kunstwerken zijn te zien op Facebook pagina: DeKunstvanhetOndernemen en www.dekunstvanhetondernemen.nl. (De flyer kan hier gedownload worden in PDF.)

Het bijzondere van 'De Kunst van het Ondernemen' is dat het een platform biedt voor zowel kunstenaars als locale ondernemers. In een tijd waarin kunst en cultuur onder druk staan is dit project positief en inspirerend te noemen. De visies van de kunstenaars op producten en diensten waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben, kunnen de maatschappij aanzetten tot het verwerven van andere inzichten.

'De Kunst van het Ondernemen' is een initiatief van de Gooise Kunstkring, opgericht in 2005. Het is een netwerk van professionals in de kunstensector. Speerpunten zijn samenwerking, vernieuwing, co-creatie en cultureel ondernemerschap. Het naderende 10-jarig jubileum was aanleiding om bijzondere tentoonstellingen te organiseren waaronder 'De Kunst van het Ondernemen'. Claudia De Vos, Charlotte Burgmans en Madeleine Metsaars, de bedenkers ervan, namen tevens de uitvoering en realisatie van dit kunstproject op zich.

Het project geeft naast genoemde exposities nu al een kettingreactie aan leuke activiteiten met extra exposities bij ondernemers en diverse vernissages met speciale items zoals een sniff & taste ervaring met mini geurcollege, muziek, modeshow.
Hoewel er geen afnameverplichting voor de ondernemers is, kunnen wij melden dat inmiddels 25 % van de ontstane kunstwerken zijn al aangekocht door deelnemende ondernemers. Deze hoge score kan zelfs gaan oplopen tot 50 %.

Deelnemende kunstenaars en ondernemers

Overzicht van deelnemende kunstenaars en ondernemers vindt u op Facebook, onze website en in de bijgevoegde folder.

Facebook en websites

Facebook pagina: DeKunstvanhetOndernemen
www.dekunstvanhetondernemen.nl
www.gooisekunstkring.nl

Data tentoonstellingen

17 t/m 30 oktober 2014: Expositie kunstwerken bij deelnemende ondernemers.
U bent van harte welkom.
3 t/m 20 november 2014: Overzichtstentoonstelling van 20 kunstwerken in Raadhuis Hilversum.
Open voor het publiek van maandag t/m vrijdag 9.00 tot 17.00 uur.

Projectgroep ‘De Kunst van het Ondernemen’

Claudia de Vos 06 51884013 info@claudiadevos.eu
Charlotte Burgmans 06 15887047 CharlotteBArt@yahoo.com
Madeleine Metsaars 035 6569269 info@pm-ateliers.com

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief