WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bussum Bridgehead Stopt
Wijdemeren, di 14 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het jaarlijkse evenement BUSSUM BRIDGEHEAD stopt, want het is niet meer te organiseren zonder de beschikking te hebben over meer bestuursleden, vrijwilligers en sponsoren.

persbericht

Bussum Bridgehead Stopt

Gedurende een periode van 25 jaar is het jaarlijkse evenement BUSSUM BRIDGEHEAD
georganiseerd door de “Stichting Militair Depot”. Deze stichting is geleid door een ploeg enthousiaste bestuursleden en bijgestaan door vaste vrijwilligers. Het evenement werd altijd door duizenden enthousiaste mensen uit de regio Gooi- en Vechtstreek en ver daarbuiten bezocht.

Helaas is het evenement niet meer te organiseren zonder de beschikking te hebben over meer bestuursleden, vrijwilligers en sponsoren. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat het terrein te Crailo na volgend jaar nog voor dit evenement beschikbaar zal zijn. Een zoektocht naar een nieuwe, enigszins vergelijkbare locatie heeft geen vruchten afgeworpen.

Dit zijn de redenen dat het zeer lastig is om Bussum Bridgehead op een verantwoorde manier te organiseren. Het bestuur heeft daarom dan ook besloten de Stichting te ontbinden, zodat 2014 het laatste jaar is geweest van BUSSUM BRIDGEHEAD.

Bij een afscheid hoort ook een dankwoord. Met name betrekken wij daarin de gemeenten in de regio waarmee wij altijd positief hebben samengewerkt en waarvan wij de volle medewerking kregen. Natuurlijk danken wij de Regionale Brandweer die ons jaarlijks zonder enige tegenprestatie haar terrein beschikbaar stelde. Onze dank gaat ook uit naar de politie die zeer nadrukkelijk bij de uitvoering betrokken was, met name bij de organisatie en begeleiding van de jaarlijkse Vrijheidsrit door de regio. De musea van de Koninklijke Landmacht verdienen ook een pluim; jaarlijks werden belangeloos meerdere unieke voertuigen beschikbaar gesteld en werd het transport daarvan verzorgd. Het bezoek van de Inspecteur Generaal Krijgsmacht aan de Regionale Veteranendag was de laatste twee jaar een hoogtepunt voor ons evenement.

Een dergelijk evenement kan in deze tijd niet meer georganiseerd worden zonder behoorlijke bestuurlijke inspanning en sponsoring. Wij zijn onze sponsors door de jaren heen dan ook erkentelijk voor hun ondersteuning.

Een evenement als BUSSUM BRIDGEHEAD is evenmin mogelijk zonder deelnemers; ook hen danken wij voor hun jarenlange inbreng en medewerking evenals de Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums die de muzikale bijdrage aan het evenement geleverd hebben.

Tenslotte bedanken wij U, de duizenden bezoekers aan ons kamp en de Vrijheidstocht, voor uw jarenlange trouw en enthousiasme.

Blijf de bevrijding en de inzet voor vrede en veiligheid herdenken! “Lest we Forget”- opdat wij niet vergeten!

Het bestuur van de Stichting Militair Depot

Organisatie Bussum Bridgehead

Bovenstaande foto's werden gemaakt door Joep Frijdal op het Noordereinde in 's-Graveland en in de WWK gepubliceerd op 6 mei 2006.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Joep Frijdal
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief