WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Naar NatMon in de Herfst
's-Graveland, di 14 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Van maandag 13 tot en met zondag 19 oktober organiseert Natuurmonumenten speciaal voor de herfstvakantie een aantal gezinsactiviteiten.

persbericht

Toch naar buiten in de Herfst!

Van maandag 13 tot en met zondag 19 oktober organiseert Natuurmonumenten speciaal voor de herfstvakantie een aantal gezinsactiviteiten met als thema de verassende natuur in de herfst. Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duren 1,5 uur.


© Natuurmonumenten - Janko van Beek

Stappen en spelen tussen de bladeren

Overal op onze buitenplaatsen zijn beukennootjes, kastanjes, paddenstoelen en allerlei kleuren bladeren te vinden. De wind waait de meest spectaculaire wolkenpartijen door de lucht. Dieren beginnen met verzamelen van hun wintervoorraad en dauwdruppels liggen als parels op enorme spinnenwebben. Er is zoveel te horen, zien, ruiken en voelen dus ga samen met je ouders mee met de boswachter op stap! Paddestoelen in het herfstbos: 13, 15, 16 en 17 oktober van 14.00-15.30
Uilenballen pluizen: 19 oktober van 13:00 – 1400 uur.

Vertrekpunt en aanmelden

Alle excursies starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in
’s-Graveland. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dit kan bij voorkeur via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek. Of telefonisch bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035-656 30 80 van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Nog meer Herfst

Ook kun je zelf op paddenstoelensafari met je eigen uitrusting en ontdek je de meest verschillende paddenstoelen en kom je alles over ze te weten. Je uitrusting bestaat uit een opdrachtenboekje met quiz, opdrachtenblad, zoekkaart, wist je datjes en spiegelkaart. Deze kun je in heel Nederland gebruiken als je buiten rondwandelt. Te koop bij de balie van het bezoekerscentrum.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief