WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rotary: Sint Pannenkoek
Wijdemeren, do 2 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 29 november organiseert de Rotaryclub Wijdemeren Sint Pannenkoek om geld in te zamelen voor de Stichting Sola uit Nederhorst den Berg.

persbericht

Op zaterdag 29 november viert Rotary Wijdemeren Sint Pannenkoek

Een feest dat 15 jaar geleden door de opa in de strip Jan, Jans en de kinderen werd bedacht, lijkt tot een echte traditie uit te groeien. Sint Pannenkoek heet het feest en het wordt dit jaar voor het eerst ook in Wijdemeren gevierd.

In november bestaat Rotaryclub Wijdemeren 10 jaar. Geheel in de traditie van Rotary grijpt zij het jubileum aan om geld in te zamelen voor een goed doel. Hiervoor wordt het eigen jubileumfeest gekoppeld aan het Sint Pannenkoek feest.

Door heel Nederland vieren al vele duizenden huishoudens en studentenverenigingen dit fictieve feest van striptekenaar Jan Kruis. Opa en zijn kleindochter Catootje hadden geen zin in de boontjes die moeder Jans wilde koken. Het was die dag 29 november en opa verzon toen dat het Sint Pannenkoek was, een Rotterdamse traditie waarbij pannenkoeken werden gebakken.

Sint Pannenkoek Wijdemeren wordt gevierd in het bedrijfspand op de Middenweg 157 in Nederhorst den Berg (voormalig bedrijfspand van Bert Ruiter Zonweringen). Uit de dorpskernen van onze gemeente zijn 5 verenigingen bereid de verkoop van de zogenaamde Sint Pannenkoek-tickets op zich te nemen. De prijs van een ticket bedraagt EUR 12,50 voor een volwassene en EUR 7,50 voor een kind (4-12 jaar). Een ticket geeft recht op 1 uur onbeperkt pannenkoeken eten.

Van elk verkocht ticket komt de helft van de opbrengst ten goede aan de vereniging en de andere helft komt ten goede aan Stichting SOLA (www.stichtingsola.org). Deze stichting is in 2004 opgericht door 2 jonge vrouwen uit Nederhorst den Berg die na hun studie sociaal pedagogische hulpverlening besloten vrijwilligerswerk in Ghana te doen en er vervolgens een weeshuis bouwden. SOLA zal het geld gebruiken voor de bouw van extra leslokalen bij het weeshuis.

De ticketverkoop gaat via voorinschrijving. Tickets zijn uitsluitend te verkrijgen bij een van de onderstaande verenigingen:

  • ASV Ankeveen
  • Bergse Runners Club
  • SV Loosdrecht
  • SV ‘s-Graveland
  • ’t Koor Wijdemeren
  • Stichting SOLA

Dus heb je zin om op zaterdagmiddag 29 november a.s. het Sint Pannekoek-feest mee te vieren? Koop dan nu vast je ticket bij één van deze verenigingen.

Voor meer informatie, neem contact op met pannenkoeken@rotarywijdemeren.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief