WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Extra Sterrenkijkavond
's-Graveland, za 29 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er is vanavond een extra sterrenkijkavond van de KNVWS omdat het gisteren bewolkt was. De lokatie is het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

ingezonden bericht

Extra Sterrenkijkavond

De sterrenkijkavond van vrijdag 28 nov. is bewolkt gebleven maar de voorspellingen voor zat. 29 november zijn uitstekend. Daarom wordt een extra sterrenkijkavond ingelast bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Noordereinde 54b in 's-Graveland vanaf 20:00.

Op deze kijkavond staan de telescopen vanaf 20.00 tot circa 22.00 uur opgesteld. Bij helder weer kunt u kijken naar de Maan, de planeten Uranus en Neptunus, nevels, sterrenhopen en het 2,5 miljoen lichtjaar verre Andromeda sterrenstelsel. De aanwezige amateurastronomen zullen u de weg wijzen aan de sterrenhemel aan de hand van de sterrenbeelden. Zij informeren u ook over de nieuwe permanente sterrenwacht die begin 2015 open gaat. Deze sterrenwacht bevindt zich in de nieuwbouw van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, direct naast het terras waar zaterdagavond de telescopen staan opgesteld.

Het sterrenkijken is gratis maar vrijwillige donaties voor de nieuwe sterrenwacht zijn zeer welkom. Er zijn ook sterrenkaarten en interessante boekjes over sterrenkunde te koop voor alle leeftijden. Voor het laatste nieuws over de sterrenkijkavonden kijk op de website: http://www.knvwshetgooi.nl, op twitter @knvwshetgooi of bel de berichtenlijn: 06-33367603.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. breicht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief