WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GAD: Glas Scheiden
Wijdemeren, za 15 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De GAD start in samenwerking met de regiogemeenten een campagne om het scheiden van glas te verbeteren met het motto 'Glas in 't bakkie!'.

persbericht

Glas scheiden wordt nu nog makkelijker!!

De GAD start in samenwerking met de regiogemeenten een campagne om het scheiden van glas te verbeteren met het motto ‘Glas in ’t bakkie!’.

Op zaterdag 22 november vindt er een glastour plaats in de regio waarbij een speciaal VIP-team langs 6 locaties gaat. Op de locaties in Hilversum, Huizen, Bussum, Nederhorst den Berg, Weesp en Naarden worden inwoners die glas komen brengen ontvangen door het Glasteam als VIP. Ook wethouders uit de betreffende gemeenten komen hun glas brengen en gaan in gesprek met de inwoners.

De nieuwe campagne Glas in ’t bakkie is gericht op de nieuwe, makkelijker manier van glas scheiden.  Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag je nu de restjes aan het glas laten zitten. En ook de dop en deksel kunnen mee de glasbak in! Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker!

Meer informatie

Meer weten over hoe makkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen? Dan kunt u terecht op www.glasscheiden.nl of de website van de GAD: www.gad.nl. Daar staat ook uitgelegd wat wel en niet in de glasbak hoort en waarom het goed is om glas te scheiden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief