WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schoolschaakfinale
Kortenhoef, za 15 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Woensdag 19 november aanstaande vindt de finale van het schoolschaaktoernooi plaats in de Curtevenneschool te Kortenhoef.

ing. bericht

Finale aanstaande Woensdag

Woensdag 19 november aanstaande vindt de finale van het schoolschaaktoernooi plaats in de Curtevenneschool te Kortenhoef. Daar dder geld over hadden voor het tienjarig jubileum is er door mij gezocht naar meer sponsoring en dat heeft wel iets extra opgeleverd, maar al met al te kort.

De ballonnenbogen bleken duurder dan begroot, op de website van Ismilo staat 12.50 euro per meter maar uiteindelijk zouden we 150 euro kwijt zijn geweest had Ismilo niet nog 20 euro korting gegeven. Er was 75 euro begroot. Uiteraard een bedrijf moet zijn onkosten etc er uit halen, en geen kwaad woord daarover. Maar feit blijft dat het tienjarig jubileum is overschaduwd door tegenslag na tegenslag, zo bleek de film die ik leende van het Max Euwe Centrum beschadigd, Hans Böhm bleek onverwacht verhinderd, de kosten vielen tegen ten opzichte van de baten het ene jaar 10 euro in de plus, het andere jaar 10 euro in de min, maar voor dit jaar loopt dat tekort helaas op. Dus zullen de scholen de deelname aan de regionale finale zelf moeten betalen. Die heb ik zien stijgen van 5 euro in 2004 naar ca 12.50 in 2014. In de Wijdemeren journaal stond een fout. Er stond dat OBS de Linde uit Loosdrecht niet kwam opdagen, dat is onjuist, 4 van de 8 kinderen waren er niet waardoor er maar 1 team gevormd kon worden. Er deden dus wel degelijk scholen mee. Enkele scholen geven helaas nog steeds aan niet mee te willen doen, bij andere scholen is de belangstelling om deel te nemen onder de leerlingen onvoldoende, of de jeugd heeft andere bezigheden.

De film: searching for Bobby Fischer wordt voor 17 december aangekocht en op die dag vertoond in de St Antonius school. De film vertelt het verhaal van een jongen die leert schaken door naar schakende mensen in het Park te kijken nders daarop reageren. Vooral op de verkeerde manier. Kortom, iedereen is welkom mits men zich aanmeldt, de film heeft zeker een humorvolle waarde, en ook een opvoedkundige waarde. Dat laatste vooral naar de ouders toe. Mocht u willen komen kijken samen met de kinderen dan vooraf. Er is koek en drinken en daar vragen we dan een kleine vergoeding voor.

Het schoolschaken werd dit jaar gesponsord door: Roan Rijwielen, W. de Jongh Rijwielen, Smallenburg Verf en Behang, Berko, The Kids kindercastingburo, de Drie Dorpen, Birkhoff, Kantoorboekhandel CW 76, Bakkerij Sturkeboom, Oogmerk Briljant en uitgeverij de Arend. De prijzen worden al 10 jaar netjes verzorgd door Atelier Jeda en de feestelijke aankleding werd dus mede verzorgd door Ismilo.

Dank u allen, want wat zou ik zonder jullie moeten beginnen? Dan zouden veel scholen de kosten moeten betalen en scholen daarom afhaken, wat jammer zou zijn.

Woensdag 19 november strijden de uit Nederhorst, de Curtevenne, de Regenboog en de Antoniusschool om de eerste plaats, zeker is dat de wisselbeker er dit jaar uitgaat, de eerste twee teams gaan weer door naar de regionale finales half maart 2015, kortom, schaken leeft in Wijdemeren. Mede doordat naast ondergetekende ook Johan Verburg in Nederhorst, en Petra Rakké in Loosdrecht schaakonderwijs verzorgen.
In Loosdrecht wordt nog met het buurtcentrum overlegd om daar voor 2015 een schaakcursus op te starten welke ik dan zelf ga verzorgen.

Patrick Kreuning
http://schoolschaak.tk

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief