WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Te Wapen deel ll
Wijdemeren, za 8 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter roept de Wijdemeerders en de Wijdemeerse media op om zich te weer te stellen tegen de koers richting Hilversum. Het blijft hem te stil.

ingezonden brief

Te wapen (2)

De weerstand valt me tegen. Het is allemaal zo duidelijk. Wijdemeren heeft zijn koers verlegd en stoomt op voor een samengaan met  Hiversum. Om daarna te verdwijnen in een Gooistad, het ideale eindpunt van zogenaamd ruimdenkende bestuurders

Willen we dat? Nee, natuurlijk willen we dat niet, we willen Wijdemeren behouden, we willen dat de dorpen hun identiteit blijven koesteren en we willen zeker niet in de zaal zitten waar het publiek aangevuurd door minister Plasterk luidkeels “groter, groter, groter roept”roept.

In de gemeenteraad heeft D66 duidelijkheid gegeven. Ze moeten niks van Hilversum hebben.  De grootste oppositie partij Dorpsbelangen, nu door het onbesuisde optreden van Gert Zagt gesplitst in twee splinters, is te druk met zichzelf, om de toekomst te verkennen. Misschien komt dat nog.

Maar waar blijven de stemmen uit de samenleving? Waar blijven de commentaren van het Weekblad Wijdemeren, de Wijdemeerse Webkrant, de Gooi en Eemlander? Zij slaan in het geheel geen acht op de sluiproute van het huidige college van Wijdemeren, gesteund door een meerderheid van de raad. In die meerderheid vinden we ook de VVD en dat valt zwaar tegen, want  wat stond er in het VVD  verkiezingsprogramma als eerste speerpunt? Wijdemeren zelfstandig!  Nog nooit is de kiezer zo bedrogen.


Ik bedoel maar: geen middel wordt onbeproefd gelaten, de verregaande consequenties worden  onvoldoende doorzien. Dat is gevaarlijk. Willen we overwinnen, dan zullen alle krachten gebundeld moeten worden.

Geen dag te verliezen.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief