WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nesciolezing 16 november
Kortenhoef, za 8 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 16 november organiseert de OSG in Kortenhoef samen met de Vrije Universiteit de Nescio Lezing 'Ruimte binnen de perken' die gegeven wordt door Dr. Ina ter Avest.

persbericht

Nesciolezing annex Koffieconcert

Op zondag 16 november organiseert de OSG in Kortenhoef samen met de Vrije Universiteit de Nescio Lezing 'Ruimte binnen de perken' die gegeven wordt door Dr. Ina ter Avest.

'Ruimte binnen de perken', over het belang van regels in (religieuze) opvoeding, in relatie tot burgerschapsvorming.

Kinderen van nu zijn de burgers van straks - zij maken letterlijk en figuurlijk ruimte voor elkaar in de samenleving. Van levensbelang zijn daarbij waarden als respect en tolerantie (en de bijbehorende normen en regels) met betrekking tot het anders-zijn van de ander. Met betrekking tot goed samenleven zijn in verschillende godsdienstige en seculiere tradities verhalen overgeleverd - verhalen waarin richtlijnen vervat zijn voor een samenleving waarin ieder mens tot z'n recht kan komen. Voortbordurend op een onderscheid van Michael Grimmitt met betrekking tot verschillende manieren van omgaan met religieuze traditie(s), en aan de hand van concrete voorbeelden, wordt zichtbaar op welke manier op het oog inperkende normen en regels in de opvoeding ruimte scheppen voor eigen wijzen van goed samenleven met 'de a(A)nder' in een samenleving die gekenmerkt is door pluraliteit.

dr. K.H. (Ina) ter Avest
docent Godsdienstpedagogiek VU
lector 'Onderwijs en Levensbeschouwing' Hogeschool Inholland participerend in het werkgezelschap van de Utrechtse Adviesgroep voor Identiteit, Levensbeschouwing en Onderwijs.

Koffieconcert

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door Francien Post, fluit en Sander Westphal, cello.

Voor de lezing spelen zij:

F Danzi (1763-1826) Duo II opus 64
J S Bach (1685-1750) Prelude uit de eerste suite voor cello solo
H Villa-Lobos (1887-1959) the Jet Whistle

Na de lezing spelen zij:

J S Bach Andante uit de e-klein sonate
Rudolf Escher (1912-1980) Sonata per flauto solo, deel 1
S Bunge (1924-1980) Alla Marcia

Francien Post

Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant (Aantekening Orkestspel bij Emile Biessen). In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ze haar studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek. Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles, waarmee ze regelmatig optreedt in binnen- en buitenland. Ook vormt ze een vast duo met pianiste Corien van den Berg, harpiste Judith Jamin en uiteraard met cellist Sander Westphal. Ze is daarnaast regelmatig als soliste betrokken bij diverse uitvoeringen.
In 2011 vormde ze samen met organist Henk Veldman het duo Amersfoort Airways, waarmee ze in 2012 de cd European Tour uitbracht. Een jaar later kwam de cd VIBES! uit, een live-registratie van een concert met Judith Jamin. Als docente heeft ze sinds 1996 in haar woonplaats Amersfoort een privélespraktijk, waarin ze lesgeeft aan zowel kinderen als volwassen, beginners en gevorderden. Ook afgestudeerde fluitisten weten de weg naar haar praktijk te vinden. Veel van haar leerlingen zijn aktief in kamermuziekensembles en amateur symfonie-orkesten. Een aantal leerlingen wint geregeld prijzen op diverse concoursen. Daarnaast verzorgt Francien Post diverse workshops, jureert ze bij Het nationaal Fluitconcours en werkt ze als kamermuziek coach. Ook verzorgde ze voor de Nederlandse Fluit Academie van Emily Beynon, solo-fluitiste bij het Concertgebouw Orkest, de lessen voor talentvolle kinderen tot 12 jaar.

Sander Westphal

Sander Westphal studeerde aan het Sweelick Conservatorium in Amsterdam bij Anner Bijlsma en Harro Ruysenaers. In 1990 behaalde hij zijn Docerend Musicus, twee jaar later zijn Uitvoerend Musicus examen. Na afronding van zijn studie remplaceerde hij veelvuldig bij de radio orkesten. Hij was aanvoerder bij het Orkest van de Italiaanse Opera en bij het Bernstein Orkest, waarmee hij tevens soleerde. Daarnaast was hij aktief in de kamermuziek, oa met het van Baerle Kwartet onder auspiciën van Jaap van Zweden en het Collegium Musicum Judaicum. Hij vormde een duo met pianist Bart van oort en ook met Frank Mol, met wie hij later met Francien Post het Parnassus Trio oprichtte. Voor de Concertzender werkte hij mee aan diverse projekten, oa de Poulenc-concertserie met Pauline Oostenrijk, Harmen de Boer en Marieke Blankestijn. Ook had hij een aantal jaar een grote lespraktijk in Amsterdam.

Informatie

Waar: Oude Kerkje a/d Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Aanvang: 11.00 uur
Entree: €8,00 kinderen gratis
www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief