WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
ZZ licht Breuk toe
Wijdemeren, zo 2 november 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdag zond de fractie Zandbergen-Zagt (ZZ) een persbericht uit waarin zij toelichting gaf op het conflict binnen DB dat de oorzaak was van de breuk binnen die partij.

persbericht 30 oktober 2014

Raadsleden Zagt en Zandbergen verder als zelfstandige fractie

Vandaag hebben de raadsleden Gert Zagt en Alette Zandbergen besloten de fractie DorpsBelangen te verlaten. Zij gaan door als zelfstandige fractie onder een later vast te stellen naam. Ook fractie-assistent Judith Bakkers sluit zich bij hen aan.


Gert Zagt

Alette Zandbergen

De oorzaak van het uittreden uit de DB-fractie zit in een verschil van inzicht op organisatorisch gebied dat, ook na herhaalde pogingen daartoe, niet overbrugbaar bleek. Al sinds 20 maart dit jaar probeert een groep DorpsBelangers (waaronder Ben Steenvoorden, Piet Ambachtsheer en Ab Krook) met het bestuur tot de zo gewenste vernieuwing en professionalisering te komen. Er kwam helaas altijd nul op het rekest. Ondanks alle inspanningen is het niet gelukt om tot elkaar te komen. Een gemiste kans!

Na een heftig verlopen algemene ledenvergadering besloot Zandbergen haar lidmaatschap van de vereniging op te zeggen. Die kwestie werd vorige week door het bestuur op de spits gedreven. Zonder contact met haar en zonder afstemming met de fractie bracht het bestuur hierover een persbericht uit. Zagt: “Als fractievoorzitter voelde ik me voor het blok gezet door het bestuur. Een met 172 voorkeursstemmen gekozen raadslid, een schoolvoorbeeld van vernieuwing dat bovendien uitstekend functioneert in de fractie, laat je niet zo maar gaan. Dan help je juist elkaar overeind te blijven.”

In het fractieoverleg van gisterenavond (29 oktober 2014 red. WWK) gaven de raadsleden Voigt en Hennis aan dat, nu Zandbergen geen verenigingslid meer is, zij niet meer kan functioneren in de fractie. Ook het bestuur blijft bij haar mening. Zagt: “Een onwerkbare situatie is nu ontstaan. Dat er, ondanks verwoede pogingen, geen verbinding mogelijk blijkt te zijn gaat mij aan het hart. Ik heb inmiddels met veel plezier bijna 13 jaar aan deze partij gegeven maar trek nu ook conclusies. Een partij die stil blijft staan heeft geen toekomst. Ik wil op constructieve wijze inhoudelijk bezig zijn en niet meer al mijn energie verliezen aan interne kwesties. De kiezers en de gemeenschap kunnen op Alette Zandbergen en mij blijven rekenen.”

Het  programma van DorpsBelangen waarop Zagt en Zandbergen 19 maart jl. het vertrouwen van de kiezer kregen zal het politieke uitgangspunt zijn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief