WIJDEMEERSE WEBKRANT
Meenthof Opgefleurd
Kortenhoef, do 20 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgenavond om 19.00 uur onthult wethouder Boermans een muurschildering op de Meenthof, gemaakt door kinderen uit groep 8 van de drie basisscholen uit Kortenhoef.

Tussen de Dodaarslaan en de Meenthof loopt, langs de voormalige ABNAMRO-bank en achter de Hema langs een voetpad met rechts een blinde muur. De achterzijde van de vervallen garageboxen achter Dynasty en de snackbar. Dat pad is een naargeestige plek. De afgelopen twee weken is de blinde muur knalgroen en knalblauw geschilderd om de nare uitstraling op te heffen.

persbericht

Winkelcentrum De Meenthof opgefleurd

Op vrijdag 21 maart om 19.00 uur onthult wethouder Joost Boermans een bijzondere muurschildering in de Meenthof gemaakt door kinderen uit groep 8 van de drie basisscholen uit Kortenhoef samen met kunstenaar Elco van Sweden.

Met dit culturele kunstproject wil de winkeliersvereniging het winkelcentrum in Kortenhoef opfleuren en een vriendelijke uitstraling geven.

Bouwstenen van Kortenhoef

Het thema van de muurschildering is ‘Bouwstenen van Kortenhoef’. De muur is ter voorbereiding door vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires groen en blauw geverfd, de kleuren van de gemeente ijdemeren. Vervolgens zijn de leerlingen aan de slag gegaan.

Feestelijke onthulling

Vrijdagavond onthult wethouder Boermans de muurschildering. De winkeliersvereniging van Kortenhoef zorgt voor de feestelijke omlijsting met lekkere attracties en een speciale koopavond. De lokale muziekverenigingen en de brandweer halen de ouderen van Kortenhoef met muziek op om de onthulling bij te kunnen wonen. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van Winkeliersvereniging De Meenthof, de Rabobank, gemeente Wijdemeren en Ondernemend Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief