WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sterrenkijken bij NatMon
's-Graveland, zo 2 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Landelijke Sterrenkijkavonden worden gehouden op 7 en 8 maart. Op 8 maart bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland.

persbericht

Maak een wandeling op de Maan tijdens de Landelijke Sterrenkijkavonden op 7 en 8 maart

De Landelijke Sterrenkijkavonden worden gehouden op 7 en 8 maart. Ook ‘t Gooi doet mee! Tijdens de laatste sterrenkijkavonden van dit seizoen kunt u onder een donkere hemel de Maan, de planeet Jupiter met zijn manen en vele andere objecten zelf bekijken.

Onze telescopen staan voor u klaar vanaf 20:00 vrijdag 7 maart op de hei bij Huizen en zaterdag 8 maart bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s Graveland. Het sterrenkijken is gratis, en iedereen is welkom!


Foto : Eratosthenes Krater genomen door Apollo 17 astronauten, credit NASA

Met het blote oog zien wij alleen kleurverschillen op de Maan. Van dichter bij worden deze ineens hoge bergen, diepe kraters en gladde vulkanische vlaktes. Tijdens de Landelijke Sterrenkijkavonden op 7 en 8 maart hoeft u niet zelf naar de Maan te vliegen om deze prachtige bergen en kraters in 3-D te kunnen bewonderen. De telescopen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, afdeling ’t Gooi staan klaar om u mee te nemen naar de Maan: vrijdag 7 maart in Huizen op de dagcamping van de "Nieuwe Bussummer Heide" aan de Langerhuizenweg ten westen van Huizen, en op zaterdag 8 maart bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s Graveland.

Tijdens deze laatste sterrenkijkavonden van dit seizoen zullen wij niet alleen naar de Maan kijken - maar ook naar Jupiter met zijn manen, sterrenstelsels, sterrenhopen en vele andere mooie objecten. De amateurastronomen kunnen u de weg wijzen aan de sterrenhemel d.m.v. de sterrenbeelden, en u kunt vragen stellen op het gebied van astronomie.


Foto links: Jupiter met zijn maan Ganymede door de Hubble, credit NASA, ESA

Het sterrenkijken is gratis. Iedereen is welkom! Op beide kijkavonden staan de telescopen vanaf 20.00 tot circa 22.00 uur opgesteld. Er zijn ook sterrenkaarten en interessante boekjes over sterrenkunde te koop voor alle leeftijden. U bent ook welkom als het licht bewolkt is, want dan kán het opklaren. Bij dichte bewolking of bij storm en regen gaat de avond niet door. Voor het laatste nieuws over de sterrenkijkavonden kijk op onze website: www.knvwshetgooi.nl, op twitter @knvwshetgooi of bel onze berichtenlijn: 06 3336 7603.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief