WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJsclub Ldr. koopt Grond
Loosdrecht, za 1 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren ondertekenden de gemeente en IJsclub De Loosdrechtse Plassen een overeenkomst voor de aankoop van grond voor een opslagruimte voor de club.

persbericht

Gemeente verkoopt gemeentegrond aan ijsclub voor realisatie opslagruimte

Op vrijdag 28 februari ondertekenden wethouder Van Waveren namens de gemeente Wijdemeren en de heren van der Meulen en Heineke namens IJsclub De Loosdrechtse Plassen een overeenkomst voor het kopen van gemeentegrond om daarop opslagruimte voor de ijsclub te realiseren.


V.l.n.r: Dhr. Heineke (eerste ijsmeester), Dhr. Van der Meulen (voorzitter),
Mevr. Hendriks (penningmeester) , wethouder Van Waveren.

Het gaat om een stuk gemeentegrond naast de Heulakker 47 in Loosdrecht. IJsclub De Loosdrechtse Plassen koopt dit van de gemeente om daarop een gebouw voor de opslag van materialen voor de ijsclub te realiseren. Het is een heel geschikte locatie voor de ijsclub omdat er rechtstreeks toegang is tot het ijs.

Lang gekoesterde wens

Sinds 2005 was de ijsclub met de gemeente in overleg over een opslag in het nog te realiseren dorpscentrum. Afgelopen zomer werd de overeenkomst met de ontwikkelaar van het Dorpscentrum ontbonden. Daardoor dreigde de al lang bestaande behoefte van de ijsclub wederom niet gerealiseerd te kunnen worden. De gemeente bezit immers weinig geëigende gronden voor een opslag aan het water. In een constructief overleg met wethouder Van Waveren werd een locatie gevonden. Met het sluiten van deze overeenkomst wordt de lang gekoesterde wens van de ijsclub voor een materiaalopslag in Oud-Loosdrecht vervuld.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief