WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Brug N201 2 weken Dicht
Wijdemeren, wo 28 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal gaat van dinsdag 24 juni 21.00 uur tot maandag 7 juli 6.00 uur dicht. De brug wordt vervangen, net als die bij Weesp op 6 oktober 2013.

De Vreelandseweg (N201) Hilversum-Haarlem, is voor veel Wijdemeerders (en ver daarbuiten) een vrijwel onmisbare verbinding met de A2, Amsterdam, Utrecht en Schiphol. Vlak voor de vakantieperiode zal die verbinding twee weken afgesloten zijn, omdat de brug bij Loenersloot vervangen wordt.

De brug zelf wordt vervangen op 27, 28 en 29 juni. Dan ligt al het verkeer dat ook maar iets te maken heeft met de brug volledig stil. Treinen, scheepvaart, voetgangers, fietsers en auto's. Voor en na deze drie dagen zullen fietsers en voetgangers nog wel de brug provisorisch kunnen gebruiken. In het weekend van de vervanging wordt er een kijkplek ingericht. Bij Weesp kwamen indertijd veel mensen kijken naar het spectaculaire wgvaren van de oude en het invaren van de nieuwe brug.

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de brug te verbreden en hoger boven het Kanaal aan te brengen, waardoor hogere schepen kunnen passeren.

Het autoverkeer naar de A2 wordt opgeroepen om daarvoor de A27 of de A1/A9 (Gaasperdammerweg) voor te gebuiken.

Kijk hier op RTVNH naar een video van de vervanging van de brug bij Weesp in oktober vorig jaar..

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief