WIJDEMEERSE WEBKRANT
Comenius Alcoholvrij
Hilversum, ma 26 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Woensdag 28 mei reikt wethouder Eric van der Want om 15.00 uur het keurmerk 'Alcoholvrije School' uit aan het Comenius College in Hilversum.

Op het Comenius College zitten veel leerlingen uit Wijdemeren, vandaar dit bericht van over de gemeentegrens.

persbericht

Comenius College eerste Alcoholvrije School in Gooi en Vechtstreek

Woensdag 28 mei reikt wethouder Eric van der Want om 15.00 uur het keurmerk ‘Alcoholvrije School’ uit aan het Comenius College. De Hilversumse scholengemeenschap voldoet als eerste VO-school in de regio aan de zes criteria die zijn opgesteld door GGD Gooi & Vechtstreek.

“Als school hebben wij een voorbeeldfunctie voor jongeren. Daarom zijn al onze activiteiten alcoholvrij, voor leerlingen maar ook voor het personeel. Een feestje kan bij ons ook zonder alcohol. Ja, zelfs het examengala en de diploma-uitreiking” vertelt Johan Veenstra, rector van het Comenius College. Vanaf 1 augustus 2013, de start van het huidige schooljaar, heeft de Hilversumse onderwijsinstelling al ingespeeld op de verschuiving van de leeftijdsgrens voor alcohol van 16 naar 18 jaar. GGD Gooi & Vechtstreek heeft deze recente wetswijziging ook aangegrepen om alle VO-scholen in de regio te stimuleren om afspraken te maken over het alcoholbeleid en zich te ontwikkelen tot ‘Alcoholvrije School’. Een keurmerk dat scholen kunnen behalen door structureel aandacht te besteden aan zes criteria: voorlichting aan leerlingen, voorlichting aan ouders, schoolfeesten/diploma-uitreiking, buitenschoolse activiteiten, schoolbeleid en communicatie.

Uitreiking vignet

Na toetsing door de GGD is het Comenius College de eerste VO-school in de regio Gooi en Vechtstreek die in aanmerking komt voor het keurmerk ‘Alcoholvrije School’. Dit vignet wordt woensdag 28 mei om 15.00 uur feestelijk uitgereikt door dhr. Eric van der Want, wethouder zorg, welzijn, jeugd en onderwijs van de gemeente Hilversum. 

Samen aan de slag

Verstrekking van het keurmerk ‘Alcoholvrije School’ is onderdeel van het project ‘Samen aan de slag’. Dit project  heeft als doel het riskante alcoholgebruik van jongeren in Gooi en Vechtstreek aan te pakken. De insteek is een integrale aanpak. Naast voorlichting omvat het regelgeving en handhaving. Activiteiten zijn niet alleen gericht op jongeren, maar ook op ouders, scholen en verstrekkers (zoals horeca, supermarkt, sportkantine). In het project werken gemeenten, politie, Jellinek­Mentrum, GGD, GGz Centraal en Trimbos-instituut samen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief