WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bieb ook in Ankeveen!
Ankeveen, di 13 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de Lokinschool in Ankeveen werd vanmiddag feestelijk een nieuw filiaal van de bibliotheek geopend. Met een verhalenverteller, een ballonenwedstrijd en wat te snoepen en drinken.

Douwe van Essen maakte een fotoalbum. Klik hier!

Ongeveer honderd kinderen van de Lokinschool en de Knuttegrut verzamelden zich in de aula van de school om de feestelijke opening van de "Bibliotheek op School" (BOS) mee te vieren. Op de Lokinschool is vanaf vandaag een vestiging van de bibliotheek te vinden. Voor de leerlingen, maar ook voor de inwoners van Ankeveen, die er op dinsdag boeken kunnen bestellen, ophalen en inleveren.


Wijand Stomp vertelt.

Wijnand Stomp, verhalenverteller stal de show. De kinderen hingen aan zijn lippen en reageerden spontaan op zijn verhaal over Anansi de spin en Meneer Tijger, dat hij met veel gevoel voor toneel bracht. Hij opende zijn optreden met de uitleg aan de kinderen dat een bibliotheek vroeger een GEBOUW was, maar omdat de regering bezuinigt, vind je een bibliotheek tegenwoordig ook op een kleine school, zoals hier in Ankeveen. Toen hij de zaal vroeg of er iemand wist wat Anansi betekent bleef het even stil, tot een meisje haar vinger opstak en zei dat het "spin" betekent. "Jij bent vast naar het Tropenmuseum geweest!":zei Wijnand Stomp. Dat bleek zo te zijn.


Als ik mijn stokje omhoog houd, dan roepen jullie "Anansi"!

Na een half uur verhalen vertellen en een vuurwerkapplaus voor Wijand Stomp kwam de officiële opening aan bod. Marian Buvelot (dir. bibliotheek) bedankte de school voor de gastvrijheid en de samenwerking. Sandra van Rijkom (wethouder Wijdemeren) complimenteerde de kinderen met het feit dat ze zo goed hadden geluisterd en stil waren geweest. De kinderen van de Biebclub, die gaan helpen bij het bibliotheekwerk, werden in het zonnetje gezet. Aansluitend werd door Sandra van Rijkom de kast onthuld waarin zich de boeken bevinden.


De Biebclub werd in het zonnetje gezet.

Iedereen ging daarna naar buiten met een ballon in de hand waaraan een kaartje met zijn of haar naam hing. De juf telde af van tien naar nul, waarna de tientallen ballonnen heel snel omhoog vlogen en uit zicht verdwenen, op weg naar een verre bestemming. In Duitsland, Polen, Zweden of Frankrijk. Wie zal het zeggen?


Op weg naar Zweden, Polen of Frankrijk...

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief