WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jargon en Pretenties
Kortenhoef, do 26 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Soms wordt uw WWK getroffen door jargon of gezwollen benamingen. Enige tijd gelden waren dat bijv. Itrovator, Immovator en nog wat van dat soort onbegrijpelijke namen.

We hebben er weer twee. Eéntje is een tweet met jargon. De tweede werpt een heel nieuw licht op de regio waar Wijdemeren zich van aan het afscheiden is.

In DE Zijlijn

ET Phone Home

Wij ontvingen een volstrekt onbegrijpelijke tweet van VVD statenlid Ariane Hoog. Er werd verwezen naar de WWK, naar Loosdrecht en naar het Plassenschap.

Dit was de tweet:

@ArianeHoog: Wat speelt er in #loosdrecht plassen? @WWKrant @gooivechtstreek @rtvnh_gooi @recron. Morgen plaasenschap met #schetsschuit. Ben benieuwd.

Wij waren ook benieuwd. UIteindelijk had de tweet iets met ons te maken of werd hij verzonden om ons iets mede te delen. Daar zijn tweets voor nietwaar?

We begonnen met de ontcijfering. De eerste zin: "Wat speelt er in #loosdrecht plassen?"

Ja, heel veel. Een Loosdrechts Terras dat nu is omgetoverd in een passantenhaven op een super A-lokatie. Cabomba, al hoor je daar niet zo veel meer van. Eeeh, zeilwedstrijden, zeilscholen, watersportbedrijven, recreatiebedrijven... Wat zou Ariane bedoelen? Zo kwamen we er niet uit.

Dan adresseringen van de WWK en andere media, alsmede de Recron. De vereniging van recreatieondernemers. Dat zei verder niets, anders dan dat Ariane wilde dat die media de tweet zouden ontvangen. Nou dat was in ieder geval gelukt.

En dan de tweede zin: "Morgen plaasenschap met #schetsschuit.".
Het mysterie werd nog groter. Gaat Ariane met een schetsschuit varen in gezelschap van het Plassenschap? Dat klinkt leuk. Maar wat is een schetsschuit? Een soort punter of een rondvaartboot? Is Martijn Smit als kersverse herkozen voorzitter van het Schap dan als kapitein in charge? Geen flauw idee waar dit over gaat.

De laatste zin: "Ben benieuwd." Dat begijpen we. Wij zijn ook benieuwd.

De uitleg

Omdat wij er niets van konden bakken, vroegen wij aan de onvolprezen afdeling communicatie van de gemeente Wijdemeren of zij enig idee hadden wat deze (ET phone Home achtige) boodschap te betekenen had. Ook daar wist men het niet meteen, maar met behulp van de achterban (wethouders, ambtenaren) kwam het antwoord toch bovendrijven. Een antwoord van een verpletterende eenvoud.

"Vanmiddag om 16.00 uur is er een regulier overleg van de Plassenraad. Een 'schetsschuit' is een werksessievorm."

Er was gewoon werkoverleg. En dat aan het eind van de middag, dus heel lang duurde "de schetsschuit" waarschijnlijk niet.

Toch maar even gegoogled. En ja hoor.


Economic Board Gooi & Vechtstreek

Wij ontvingen een persbericht van het Gewest, dat tegenwoordig Regio heet. Het opent zo:

Op donderdag 26 juni wordt de Economic Board Gooi & Vechtstreek ‘gelanceerd’ in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Na de opening door Jan Müller,  directeur van Beeld en Geluid, leidt de voorzitter van de Economic Board, gedeputeerde Jan van Run, de lancering in.

De adem stokte in de keel bij het lezen van zoveel daadkracht in het gezapige Gooi met zijn oververtegenwoordiging van welgestelde bejaarden. Een lancering. Toe maar.
En dan, er wordt niet zomaar iets eenvoudigs als een spaceshuttle gelanceerd, nee, er wordt een heuse Economic Board gelanceerd. Is dat schrikken voor Amsterdam, Almere, Utrecht en Amsersfoort? De Gooise dwerg wordt wakker.

En wie bemannen dat Economic Board? Aaah, daar zijn ze weer. Die organisaties met die onuitspreekbare namen. "De voorzitters van de regionale innovatieplatforms iMMovator (MultiMedia), iZovator (Zorgeconomie), iTRovator (Toerisme & Recreatie) en iLocator (werkgebieden) vertegenwoordigen de speerpuntsectoren in de Board."

Wij wensen ze heel veel succes in de opstoot in de vaart de volkeren, maar het is allemaal wel een beetje heel erg pretentieus.

Als we nou eens gewoon beginnen met het Gooi bestuurlijk te herindelen? Dat scheelt al een stuk.

Het persbericht stond in het vorige bericht. Lees het nog maar eens.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief