WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Economic Board GV
Regio, do 26 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vandaag werd de Economic Board Gooi & Vechtstreek ‘gelanceerd’ in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

persbericht

Economic Board Gooi & Vechtstreek van start

Op donderdag 26 juni wordt de Economic Board Gooi & Vechtstreek ‘gelanceerd’ in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Na de opening door Jan Müller,  directeur van Beeld en Geluid, leidt de voorzitter van de Economic Board, gedeputeerde Jan van Run, de lancering in.

Krachtig en stevig

De Economic Board Gooi & Vechtstreek wordt opgericht om te zorgen voor een optimale verbinding  tussen ondernemers, onderwijs en overheid, voor een krachtige lobby naar buiten, en voor stevige advisering op regionaal niveau. De kern van de Board bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en  onderwijs- en kennisinstellingen. De regiogemeenten worden vertegenwoordigd door de burgemeester van Bussum, Henk Heijman. Gedeputeerde Jan van Run is onafhankelijk voorzitter van de Board. De voorzitters van de regionale innovatieplatforms iMMovator (MultiMedia), iZovator (Zorgeconomie), iTRovator (Toerisme & Recreatie) en iLocator (werkgebieden) vertegenwoordigen de speerpuntsectoren in de Board.

Nauwe samenwerking stimuleren

De Economic Board Gooi & Vechtstreek is adviesorgaan voor de regionale portefeuillehouders Economische Zaken. Om de regio te verbinden aan de ontwikkelingen in het omliggend verstedelijkt gebied, wordt nauwe samenwerking gestimuleerd, om zo de regio complementair te laten functioneren aan de omliggende gebieden. Waar mogelijk werkt de Board samen met de boards van Amsterdam, Almere, Utrecht en Amersfoort.

Profilering en positionering

De regio kenmerkt zich door een groene omgeving met een variatie aan landschappen, in combinatie met tal van cultuurhistorische elementen. Het heeft belangrijke innovaties op economisch en maatschappelijk terrein tot stand gebracht. De Board wil de economische ontwikkeling van de regio een extra stimulans geven. Om de regio verder te brengen, is intensieve profilering en positionering van de regio als aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied noodzakelijk.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief