WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Beachtoernooi Loosdrecht
Nieuw Loosdrecht, ma 23 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het afgelopen weekeinde vond het De Schakelbeachtoernooi al weer voor de 30e keer in de buitenlucht en voor de 15e keer op zo’n 180 kuub parelwit strandzand plaats.

ingezonden bericht

Jubileum Beachtoernooi in Loosdrecht een daverend succes !!!

Het afgelopen weekeinde stond Loosdrecht weer volledig in het teken van strand, zon, wind en sport. Een speciale jubileumeditie, waarmee dit De Schakelbeachtoernooi al weer voor de 30e keer in de buitenlucht en voor de 15e keer op zo’n 180 kuub parelwit strandzand plaats vond.

Maar liefst 92 teams en daarmee zo’n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op de vrijdagavond en zaterdag een prachtig spektakel van te maken. Dat dit om een speciaal toernooi ging was ook de weergoden niet ontgaan en onder deze perfecte omstandigheden met een geweldige entourage, enthousiaste deelnemers, sterke muzikale bijdragen, catering en LoVoC-organisatie was het een uitstekende jubileumuitgave.

Onder grote publieke belangstelling en speciale muzikale ondersteuning van de Wallenkraaiers uit Naarden speelden de sportieve deelnemers hun strandtoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en Wijde-omgeving leefden hier al maanden naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken “uitvechten” op dit Loosdrechtse zand.

Nadat al het opgestoven zand was neer gedaald bleek bij het beachbadminton het team van De Kleuters te sterk voor de vorige kampioen H en M en pakte daarmee de hoofdprijs in wedstrijdklasse. In de recreatieklasse van het badminton ging het team Wuppie met hoofdprijs aan de haal.

De nieuwe wethouder Sandra van Rijkom kon onder veel enthousiasme op zaterdag twee nieuwe winnaars bij de beachvolleyballers huldigen.
In de wedstrijdklasse kon, na een ongekend spannende finale op hoog niveau tussen 2 oud -winnaars Wim’s Wagen en Bakker Mur, de wisselbeker worden uitgereikt aan het laatstgenoemde team, terwijl in de recreatieklasse het team van de Boomknuffelaars na een gedegen finale tegen het team van Winkelhorst met de eer ging strijken.

Onder prima namiddagtemperaturen met een sterk muzikale live-optreden van Bob van Veen, de trekking van de spectaculaire hoofdprijzen van de loterij en vervolgens de afsluitende deunen van Hollandse hits was het nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar wanneer op 19 en 20 juni de 31e editie van dit beachtoernooi op de rol staat.

Meer foto’s en uitslagen: zie vanaf 24 juni www.loosdrechtbeach.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief