WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Avondwandeling Hilverbeek
's-Graveland, zo 22 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 27 juni organiseert NatMon vanaf 20:00 uur, een prachtige avondwandeling van 2 uur over de iets minder bekende buitenplaats Hilverbeek.

persbericht

Bijzondere parels - Hilverbeek

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek te ’s-Graveland organiseert vele begeleide wandelingen, om zoveel mogelijk bezoekers te laten genieten van de natuur en de cultuurhistorie op de prachtige landgoederen.

Zo ook op vrijdag 27 juni vanaf 20:00 uur, een prachtige avondwandeling van 2 uur over de iets minder bekende buitenplaats Hilverbeek.
De landgoederen, ofwel buitenplaatsen, zoals Boekesteyn, Schaep en Burgh, en Hilverbeek of een van de andere buitenplaatsen van ’s-Graveland, worden ook wel de
‘ Parels onder de Buitenplaatsen’ genoemd. Ga met onze boswachters mee en laat u verwonderen door de natuur én de prachtige verhalen over hun geschiedenis, de bewoners, hun tuinen en de bomen en planten.

Avondwandeling over Hilverbeek

Hilverbeek is een verrassende buitenplaats met haar open weilanden en dichte bossen. Natuurmonumenten kreeg dit buiten al in 1933 in handen waardoor veel oude elementen bewaard zijn gebleven. Zo is er de boerderij Stofbergen uit de tijd van de eerste ontginning, gebouwd rond 1636. Voor de boerderij staat een zevenarmige, monumentale linde. Er is een 350 jaar oude eik middenin een weiland en een ijskelder, oranjerie en slangenmuur, alle drie daterend van begin 19e eeuw.
Ook verassend: neem een kijkje in de nog prille wijngaard beheert door Tuinderij Land en Boschzigt. Deze schenkt een heerlijke witte wijn gemaakt van de druiven die hier sinds 2008 groeien. Precies op de plek van de vroegere moestuin.

Informatie

Vertrekpunt: Hilverbeek; Leeuwenlaan 7; ’s-Graveland
Reserveren: In verband met het beperkt aantal plaatsen is het nodig om vooraf te reserveren. Dit kan via Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.
Prijzen: Leden €6 / Niet-leden €10 Graag gepast geld meenemen, pinnen is op dit vertrekpunt niet mogelijk.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief