WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Exotische bomen Gooilust
's-Graveland, wo 11 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 22 juni organiseert Natuurmonumenten een ontdekkingstocht door een collectie van prachtige bomen uit alle windstreken van de wereld op Gooilust in 's-Graveland.

persbericht

De exotische bomen van Gooilust

Een ontdekkingstocht door een collectie van prachtige bomen uit alle windstreken van de wereld en dat op één landgoed, namelijk Gooilust in ’s-Graveland. Ga op zondag 22 juni om 10:00 uur, mee met de boswachter, tijdens deze 2 uur durende wandeling voor volwassenen.

Ontdek de bomenpracht van Gooilust

Voormalig bewoner Frans Ernst Blaauw (1860 - 1936) hield van exotische bomen, die hij van alle werelddelen hierheen liet brengen. Ontdek deze bijzondere collectie bomen, de boswachter kan er alles over vertellen. Verspreid over het gazon van het landhuis staan veel bijzondere bomen. Loop tussen de takken door van de grote kegelvormige conifeer en bekijk de dikke luchtwortels. Wandel langs een parasolden met lange naalden en een roestkleurige stam in een V-vorm. Bewonder de meer dan 100 exotische soorten en de 'gewone' inheemse bomen van deze fraaie 's-Gravelandse Buitenplaats

Vertrekpunt en aanmelden

Vertrekpunt:: Landgoed Gooilust, Zuidereinde 49, 1243 KL ’s-Graveland
Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dit kan telefonisch bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035-656 30 80 van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief