WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Duidelijkheid Vaartwegen
Wijdemeren, do 5 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

DorpsBelangen wil voorkomen dat er een impasse ontstaat op de Vaartwegen doordat maatregelen worden gepland en getroffen zonder duidelijkheid en dekking.

persbericht

Verkeersmaatregelen vaartwegen uit de losse pols

Het College van B&W van Wijdemeren wil, nu de 30km proef is beëindigd, voorlopige voorzieningen treffen die bijdragen aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid op de Vaartwegen. Onder andere middenbelijning en het terugplaatsen van straatjuwelen zouden dit moeten bewerkstelligen.

Uit het persbericht dat de gemeente op 12 mei 2014 uitgaf, staat dat daarmee een zodanige kostenpost is gemoeid dat andere, voor 2014 geplande wegwerk­zaamheden, doorschuiven naar 2015. Uit niets blijkt wat die kosten zijn. Ook niet uit een Raadsinformatiebrief van eveneens 12 mei 2014. En nog steeds niet ondanks een, op eigen initiatief, door de wethouder gedane toezegging op 6 mei 2014 om binnen 10 dagen inzicht in kosten en dekking te verschaffen.

Ook ontbreekt vrijwel iedere indicatie van het soort voorlopige maatregelen dat naast  de belijning en de straatjuwelen getroffen gaat worden. Over de definitieve maatregelen wordt aangegeven dat daarover met alle betrokkenen de nodige afstemming zal plaatsvinden. Voor de voorlopige maatregelen heeft dat niet plaats gevonden. Intussen wordt wel gemeld dat de planning voor de vaartwegen en wegwerkzaamheden op andere locaties zal lopen tot 2018. De bewoners en andere betrokkenen zitten dus mogelijk 4 jaar opgescheept met voorlopige maatregelen die ze maar hebben te slikken. Over de verwachte effectiviteit qua leefbaarheid en verkeers­veiligheid van deze maatregelen wordt met geen woord gerept.

DorpsBelangen wil graag voorkomen dat er opnieuw een bestuurlijke impasse ontstaat, doordat maatregelen worden gepland en getroffen zonder overleg met de betrokkenen en zonder duidelijkheid over kaders, budgetten en dekking. Ook wil Dorps­Belangen dat de Raad de kaders en budgetten bepaald en niet per persbericht of informatiebrief wordt geïnformeerd over maatregelen waarvan niet duidelijk is hoe daarmee leefbaarheid en verkeersveiligheid op de vaartwegen worden gerealiseerd.

Allereerst stelt DorpsBelangen bijgaande vragen aan het college. De hoop is dat uit de antwoorden duidelijkheid voortkomt. Zo niet, dan zal DorpsBelangen via de gemeenteraad tot gepaste actie overgaan.

Dat verkeersmaatregelen, planning en begroting uit de losse pols uit den boze zijn, zou toch bekend moeten zijn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief