WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wat moeten we met Tweets?
Wijdemeren, di 15 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wat moeten we met een Tweet? Een ingezonden brief is het niet. Een reactie is het wel, al is hij vaak zo kort van stof dat de bedoeling onduidelijk is.

Een voorbeeld.

Wij schreven over het feit dat Gedeputeerde Staten er vooralsnog vanaf zien om door te gaan met het Vaart in de Vaart project waarmee Loosdrecht met een vaarroute verbonden zou moeten worden met Naarden en de Randmeren.

Dat was voor Geert Dijks (@geertdijks, @HISWA) aanleiding om een tweet te sturen naar @WWKrant en @HetGooiNieuws. Hij schreef:

@WWKrant @HetGooiNieuws Gemiste kans stop Vaart i.d. Vaart. Waarin dan investeren? Kijk naar de homepage van wijdemeren.nl #hiswa

Zo'n reactie, daar kunnen wij niet zo veel mee. Voor de zekerheid hebben we toch even gekeken op de homepage van de gemeente Wijdemeren, maar daar stond helemaal niets over het Vaart in de Vaartproject. De vraag "Waarin dan investeren?" blijft ook wat in de lucht hangen. Enkele doelen schieten ons zo spontaan te binnen. Nieuwe straatverlichting? De transitie van het Sociale Domein? Plantsoenenonderhoud? Of dichter bij, de HISWA, de bestrijding van cabomba en onderhoud van de eilanden en strandjes?

Zo'n reactie, daar willen wij best wat mee, maar als de WWK direct via Twitter gaat reageren, dan mist een groot deel van onze lezers die discussie omdat ze geen Twitter gebruiken. Dat is dus zinloos. Sterker nog onze lezers die wel Twitter gebruiken en @WWKrant volgen, zien dit soort Tweets niet binnenkomen.

We geven er willekeurig nog een paar.

@dorpsbelangen: @WWKrant hoest mglk?Geen handen op elkaar voor de v Persie-zweefduik. We overwegen vlgde x een Suárez, moeten blijkb doorbijten bij coalitie

@jobradoc: @WWKrant. Dit is nu exact de staat waarin de gemeente zich bevindt. Geen prioriteiten. En een wethouder die andere belangen heeft.

@ArianeHoog: Wat speelt er in #loosdrecht plassen? @WWKrant @gooivechtstreek @rtvnh_gooi @recron. Morgen plaasenschap met #schetsschuit. Ben benieuwd.

@Comment94155862: @bosHacke @WWKrant Wie loopt de boksersfractuur (middenhandsbreuk) op? Communicatie van juiste feiten inderdaad essentieel!

Dus leggen wij aan u, onze lezers, de vraag voor wat u vindt dat we met Tweets moeten doen? Af en toe een boeketje Tweets publiceren, al is de achtergrond of het onderwerp vaak onduidelijk, of Tweets negeren en alleen complete reacties met naam en toenaam en echte tekst publiceren. Wij horen het graag.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief