WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Brief Revindicatie naar Raad
Wijdemeren vr 4 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Hoewel het politieke handwerk stil ligt vanwege het reces, zond het college toch enkele dagen geleden een brief naar de raad over de verdere stappen m.b.t. het revindicatieproject.

Het revindicatieproject deed veel stof opwaaien voor de verkiezingen. Voor de VVD was dat reden om een motie van wantrouwen in te dienen tegen wethouder Jaap van Waveren in de tumultueuze raad van 6 maart. Die VVD-motie kreeg toen waardering van Theo Reijn (CDA) en Felix Flameling (GroenLinks), zij wildenechter twee weken voor de verkiezingen niet voor stemmen. Voor de motie van wantrouwen stemde de tweekoppige VVD fractie, bestaande uit Joep Frijdal en Martin Vuyk, wel.

Project ligt stil, verder met Eiffel

Enkele dagen geleden zond (inmiddels) wethouder Joep Frijdal (VVD) namens het college een brief naar de raad (pdf) waarin hij samengevat het volgende stelt:

  • Het revindicatieproject ligt tijdelijk stil in afwachting van verdere besluitvorming.
  • Indien dat strikt noodzakelijk is, gaat de gemeente verder met lopende gerechtelijke procedures.
  • Ca. 7% van de huishoudens van Wijdemeren heeft grond van de gemeente ingepikt. Bij elkaar 23.400 m2.
  • Het college heeft bureau Eiffel gekozen om de komende jaren verder te gaan met het revindicatieproject.
  • In de laatste alinea in de brief van het college wordt de complete discussie over de kaartjes, de afwijkingen, de verantwoordelijkheid van de gemeente, en de verantwoordelijkheid van de gebruiker om te bewijzen dat de gemeente ongelijk heeft en de taak en rol van het kadaster, waarover principiëel verschil van mening bestaat, in de volle breedte weer op tafel gelegd.

We laten het bij deze korte samenvatting. Omdat het zomerreces is zal de formele behandeling van de brief pas in de commissie Ruimte en Economie van 3 september, danwel de commissie Bestuur en Middelen van 4 september plaatsvinden. Of nog later wellicht.

Dossier Revindicatie

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief