WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Huish. Hulp op Maat
Regio, do 3 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeenten in de Regio Gooi en Vechtstreek gaan huishoudelijke hulp meer op maat maken, aangepast aan de vraag van de inwoner.

persbericht

Meer maatwerk in hulp bij huishouden

Hulp bij het huishouden moet meer maatwerk zijn, dat is de visie van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek. Vanaf dit najaar voeren de gemeenten daarom gesprekken met inwoners die hulp bij het huishouden ontvangen.

Waar de ene inwoner hulp nodig heeft bij alle huishoudelijke activiteiten, kan een andere inwoner juist alleen moeite hebben met het lappen van de ramen. Het is de vraag van de inwoner die bepaalt hoe de hulp wordt ingezet. Met deze aanpak lopen de gemeenten in de Regio Gooi en Vechtstreek voor op de rest van Nederland.

Vraag centraal

Uitgangspunt van de gemeenten is dat zij inwoners zo goed mogelijk blijven ondersteunen, ondanks de beperking van het budget vanaf 2015.  Wethouder Janny Bakker (Huizen), voorzitter van het regionale wethoudersoverleg Sociaal Domein: “Ook in de regio Gooi en Vechtstreek moeten we bezuinigen op de hulp in het huishouden, maar we zijn als gemeenten eensgezind in het uitgangspunt dat we geen inwoners in de kou laten staan. Dat betekent wel dat we keuzes moeten maken. Wie beter dan de inwoner zelf kan ons vertellen hoe we zaken efficiënter kunnen organiseren?”

Daarom gaan we bij deze inwoners op huisbezoek en kijken we samen met hen naar de mogelijkheden om het huishouden op orde te krijgen en houden. Wij denken dat we hulp efficiënter in kunnen zetten als we de vraag van de inwoner beter kennen. Zo willen we het beschikbare budget optimaal verdelen. Iedereen die nu hulp bij het huishouden ontvangt, houdt overigens dat recht. Mogelijk verandert het aantal uren wel als de vraag dat toelaat.” 

Automatisch bericht

Inwoners die hulp bij het huishouden ontvangen, krijgen automatisch bericht over een huisbezoek. De gemeenten voeren de gesprekken vanaf dit najaar tot de zomer van 2015. Tot het gesprek verandert er niets aan de huishoudelijke hulp die de inwoner ontvangt.


Regio Gooi en Vechtstreek is het samenwerkingsverband van Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief