WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Evenementenbeleid
Wijdemeren, wo 29 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het college doet een voorstel aan de gemeenteraad tot vereenvoudiging van het evenementenbeleid. Het nieuwe beleid moet recreatie en toerisme bevorderen.

persbericht

College wil evenementenbeleid vereenvoudigen

Het college van B en W heeft ingestemd met het 'Evenementenbeleid Wijdemeren 2014-2018'. In het nieuwe beleid doet het college een voorstel aan de gemeenteraad tot vereenvoudiging van het evenementenbeleid.

Daarnaast wil het college evenementen ondersteunen die een positieve bijdrage leveren aan het recreatieve en toeristische karakter van Wijdemeren.
Burgemeester Smit: “Wijdemeren staat bol van de activiteiten. Daar zijn we trots op. Dit beleid betekent minder regels en meer snelheid. Ik vind dat belangrijk omdat evenementen zorgen voor levendigheid, economisch voordeel voor ondernemers en goed zijn voor het imago van Wijdemeren als ‘recreatie- en toerisme gemeente’.”

Invoeren meerjarige vergunning

Minder regels en eenvoudigere procedures zijn speerpunt in het voorgestelde beleid. Dit komt tot uiting door de categorie meldingsplichtige evenementen te verruimen. Dit betekent dat straks voor een groot deel van de eenvoudige reguliere evenementen alleen nog een meldingsplicht bestaat en geen vergunningsplicht. Als het aan het college ligt wordt het daarnaast ook mogelijk om voor een aantal vergunningsplichtige evenementen een meerjarige vergunning in te voeren. Hierdoor hoeft de organisator, als er geen wijzigingen zijn, slechts één keer in de vijf jaar een vergunningsaanvraag te doen.

Inbreng betrokkenen

Het voorgestelde evenementenbeleid is ter advisering voorgelegd aan de betrokken hulpdiensten (GHOR, politie en brandweer), samenwerkingspartners en aan een aantal evenementenorganisatoren.

De commissie Bestuur en Middelen bespreekt het nieuwe evenementenbeleid op donderdag 6 februari.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief