WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dag Brugchelen
plaats, dag 1 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De sloop van Huize Brugchelen is begonnen. De nostalgie slaat toe op het Noordereinde. Pluto weg. Gemeentehuis dicht, Brugchelen weg. Bloembakken voor de deur.

Jan Verbruggen (CDA) kwam langs en was zo attent om een foto van de sloop te maken en die naar de WWK te sturen. Hartelijk dank.


Dag opa, dag oma...

Vele opa's en oma's van 's-Gravelanders, Kortenhoevers, maar ook van elders sleten hun laatste dagen in de vredige omgeving tegen het bos aan, naast het gemeentehuis. Het was een gewilde plek. Wat sjieker dan Oudergaard. Iets meer op stand.

Voor de herindeling kocht de gemeente 's-Graveland Brugchelen, omdat er een afspraak lag om van het gemeentehuis van 's-Graveland het centraal gelegen gemeentehuis van Wijdemeren te maken en het terrein van Brugchelen daar ook voor te gebruiken. Het liep anders , de prijs van het huidige gemeentehuis (de soepfabriek) werd verlaagd toen bleek dat het goedkoper was om naar 's-Graveland te gaan. Wethouder Ties Hagen (PvdA) werd heen en weer geslingerd tussen Loosdrecht en 's-Graveland. En zo werd toch gekozen om naar Nieuw Loosdrecht in de periferie van Wijdemeren te verhuizen met het ambtelijk apparaat.


De vooruitgang is niet te stuiten.

Brugchelen werd weer verkocht. Nelleke Schenkkan diende een motie in om de bejaardenappartementen van Brugchelen te verbouwen tot jongerenhuisvesting. Die motie werd aangenomen. De afgelopen jaren had deze of gene het er nog wel eens over. Maar Nelleke is weg, de motie is weg en nu is het gebouw ook weg. Het collectieve geheugenverlies. Zo gaan die dingen.


Alleen het smeedwerk blijft over. Of niet.

Een greep uit het colectieve geheugen

Het Plutoterrein
Brugchelen
Castor en Pollux
Gemeentehuis

bron
WWK
foto
J. Verbruggen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief