WIJDEMEERSE WEBKRANT
Accordeons in het Jagthuis
Horstermeer, vr 24 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 7 februari speelt het accordeon duo TOAC in het Jagthuis in de Horstermeer de schilderijententoonstelling van Moessorgski.

persbericht

Schilderijententoonstelling door … TOEAC
Jagthuis, vrijdag 7 februari 2014

Bij schilderijententoonstelling denkt u hopelijk aan de Russische componist Moessorgski: hij verklankte de afbeeldingen van het oude kasteel, het ballet van de kuikens, de catacomben, de poort van Kiev.

Maar wat denkt u bij TOEAC? Misschien: two accordeons? In elk geval spelen René Bekkers en Pieternel Berkers allebei accordeon en samen vormen ze het duo TOEAC. Vrijdagavond 7 februari zijn ze te gast in het Jagthuis en ze spelen na de pauze de complete Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski. Voor de pauze krijgt u een keur aan stijlen voorgeschoteld: van Bach tot Stravinsky en van Piazzolla tot onze eigen Nederlandse Gerard Beljon. René en Pieternel studeerden in Tilburg en in Kopenhagen. In Denemarken behaalden ze met onderscheiding hun masterdiploma.

TOEAC heeft inmiddels al aardig wat prijzen in de wacht gesleept waaronder een finaleplaats bij het Vriendenkransconcours/Het Debuut. Het duo reist de hele wereld over, laat zich horen op internationale festivals en heeft al twee cd’s opgenomen. De eerste met werken van Scandinavische componisten heet ‘Nordic Music’ en verscheen in 2012 en onlangs werd de cd ‘TOEAC pictures...’ uitgebracht. U kunt TOEAC nu live in het Jagthuis horen!
De serie vrijdagavondconcerten in het Jagthuis is ontstaan als antwoord op de culturele bezuinigingen. Wij merkten dat er eerder behoefte is aan meer concerten dan aan minder. En op de vrijdagavond krijgen veel mensen de kans mooie concerten te bezoeken. Als extraatje is er voorafgaand aan het concert voor de eerste 20 belangstellenden de mogelijkheid om aan te schuiven aan tafel. U krijgt een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld en betaalt voor concert en maaltijd samen slechts 30 euro.

Vrijdagavond 7 februari 2014, concert 20.15 uur, maaltijd 19 uur. Entree concert €15. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief