WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
BOA's controleren Horeca
Wijdemeren, do 23 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA's) zien gezamenlijk toe op naleving Drank- en Horecawet in Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren.

persbericht

Buitengewone Opsporings Ambtenaren (BOA’s) zien gezamenlijk toe op naleving Drank- en Horecawet in Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren

Burgemeesters Van ’t Veld, Horseling en Smit van de gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren hebben door het ondertekenen van een samenwerkingsconvenant bekrachtigd dat een pool van toezichthouders gezamenlijk gaat controleren op naleving van de nieuwe Drank- en Horecawet. De toezichthouders zullen onder andere gezamenlijk de horeca, alcoholverstrekkers (winkels en slijterijen) en verenigingen in Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren controleren.

Nieuwe Drank- en Horecawet

Per 1 januari 2014 is de Drank- en Horecawet gewijzigd. Deze wijziging betekent dat de leeftijdsgrens om alcohol te mogen drinken verhoogd is van 16 naar 18 jaar. Handhaving van deze wet is van de Voedsel en Warenautoriteit overgegaan naar de gemeente. Om deze nieuwe taken goed te kunnen uitvoeren is gekozen om het personeel, dat hiervoor speciaal is opgeleid, samen te laten werken. Door deze samenwerking kunnen de toezichthouders ’s avonds in tweetallen de controles uitvoeren. Zowel voor de veiligheid van de toezichthouders, als voor het feit dat twee mensen meer zien dan één. Daarnaast zijn de toezichthouders ook bevoegd om op het grondgebied van de SWW-gemeenten op te treden in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dit betekent dat een toezichthouder van Stichtse Vecht vanaf heden ook toezicht kan houden in de gemeenten Weesp en Wijdemeren en vice versa.

 “Voordeel van de samenwerking van de toezichthouders is dat we de naleving van de nieuwe Drank- en Horecawet beter kunnen controleren en beter kunnen organiseren omdat we nu beschikken over een grotere pool toezichthouders”, aldus de burgemeesters mevrouw M.M. van ’t Veld (Stichtse Vecht), de heer B. Horseling (Weesp) en de heer M.E. Smit (Wijdemeren).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief