WIJDEMEERSE WEBKRANT
GL-DWARS: Debat Alcoholleeftijd
Hilversum, wo 22 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 6 februari organiseert het Roland Holst College samen met DWARS (GL jongeren) een debat over de verhoging van de minimumleeftijd voor alcoholgebruik.

persbericht

Jongerendebat op het Roland Holst College!

Op donderdagavond 6 februari organiseert GroenLinks samen met het Roland Holst College en DWARS, GroenLinkse jongeren Gooi en Vechtstreek, een jongerendebat over de verhoging van de minimumleeftijd voor alcohol naar 18 jaar. Onder leiding van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes zullen leerlingen het op gaan nemen tegen ouders, vertegenwoordigers van horeca/sportverenigingen en lokale politici.

Het programma start om 19:00 uur en zal o.a. bestaan uit een presentatie over alcohol van leerlingen van het Roland Holst College. Vervolgens zal burgemeester Pieter Broertjes als debatleider prikkelende stellingen voorleggen aan leerlingen, ouders, horecaondernemers en politici. Jan Kastje, fractievoorzitter en lijstrekker van GroenLinks Hilversum: “Een actueel thema, het leeft breed, daarom vullen we het debat aan met een ‘College Tour’ onderdeel, waarin de zaal vragen kan stellen aan de gasten. Leuk om dit zo te doen en leerzaam, er zijn tenslotte gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. “

Leerlingen uit de hele regio zijn uitgenodigd om te komen, er is echter wel een beperkte beschikbaarheid. De zaal gaat open om 18.30 uur, de deuren sluiten om 19.00 uur! Ben dus op tijd en meld je snel aan door een email te sturen naar de contactpersoon van DWARS Gooi en Vechtstreek (en kandidaat-raadslid voor GroenLinks Huizen) Alwin van der Blom via gooi@dwars.org. Dat kan tot en met 31 januari a.s. Tot slot, een debat kan niet meer zonder hashtag, vooraf en op de avond zelf gebruiken we #ARHCdebatGrL .

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief