WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Weerbarstige Waarheid
Nederhorst den Berg, di 14 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster liet het debat over de parkeeroverlast bij de WSV De Spiegel op zich inwerken en trok doorredenerend een opvallende conclusie.

ingezonden brief

Over liegen

“Ik kan u verzekeren: in dit huis, of namens dit huis, in een rechtszaal wordt er niet gelogen.” Dat waren de letterlijke woorden van de burgemeester in de januaricommissie Bestuur en Middelen bij de behandeling van de zaak van de ligplaatsen in Nederhorst den Berg. Is dat zo? Had hij gelijk? Het antwoord is ‘nee’.

Heel in het kort: “Afgelopen zomer verloor Wijdemeren een zaak voor de Raad van State van de Bergse Watersport Vereniging De Spiegel. (…) Marcel Maassen sprak zijn verbazing uit over het feit dat de verdediging van Wijdemeren eerst bij de Raad van State had aangevoerd dat er op de Dammerweg bij de Vereniging De Spiegel een ernstig parkeerprobleem bestaat en dat daarom het aantal ligplaatsen beperkt zou moeten worden. Toen staatsraad Wim Deetman echter doorvroeg en wilde weten of dat probleem onderzocht en gekwantificeerd was, bekende de verdediging dat er eigenlijk geen parkeerprobleem was.”

Burgemeester Martijn Smit zei dat het te maken had met definities. ‘Ligplaats’ was kennelijk niet goed gedefinieerd, en dat was het probleem. Zei hij... Heel handig van de burgemeester - hij is echt goed in het blussen van bestuurlijke brandjes - maar daar ging het natuurlijk niet over. Zoals Marcel Maassen (DorpsBelangen) terecht stelde: de gemeente had ter verdediging van haar beslissing aangevoerd dat er een probleem was dat opgelost moest worden. Dat probleem was er gewoon niet. De ‘oplossing’ sloeg dus nergens op. De gemeente had gewoon gelogen.

De gemeente ging naar de Raad van State om een zaak te verdedigen die niet te verdedigen was. Dat had men kunnen voorkomen door zich terug te trekken, of door direct aan het begin te zeggen: “Sorry, maar we hebben ons vergist.” Dat deed men niet. Men volhardde in een foute argumentatie, men volhardde in eerder verzonnen leugens, en ging door met iets wat niet te winnen was. En als dan burgemeester Smit pal voor zijn ambtenaren gaat staan - dat MOET-ie natuurlijk wel! - en in een commissievergadering gedecideerd stelt dat er “in dit huis” of “in een rechtszaal” niet gelogen wordt, dan liegt hij in commissie.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief