WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rekenkamer Kritisch
Wijdemeren, di 14 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het gemeentelijk beleid is (deels) gericht op problemen die in Wijdemeren helemaal niet bestaan. De Rekenkamer van Wijdemeren is daar kritisch over.

persbericht

REKENKAMERCOMMISSIE WIJDEMEREN
de gemeente moet haar jeugdbeleid meer richten op aantoonbare problemen in Wijdemeren

In haar vandaag verschenen rapport over het gevoerde jeugdbeleid (pdf) laat de rekenkamercommissie zich kritisch uit over het ontbreken van een goede analyse van de lokale feiten en cijfers als basis voor dat beleid.

In de nota Integraal Jeugdbeleid uit 2009 zijn problemen opgevoerd als zwerfjongeren en criminaliteit, die bij nadere beschouwing niet of nauwelijks bestaan. De algemene positie van de jeugd in Wijdemeren is, vergeleken met het landelijke beeld, in alle sectoren verre van problematisch.

De rekenkamercommissie constateert dat de inzet van de gemeente op de verschillende terreinen grotendeels als effectief kan worden aangemerkt.

Het accommodatiebeleid ten behoeve van jongeren is echter slechts voor een deel gerealiseerd. Gelet op de budgettaire situatie van de gemeente en op de in de tijd sterk wisselende behoeften van de plaatselijke jeugd is dit beleid toe aan een drastische heroverweging.

De participatie van jongeren bij de keuze van te treffen maatregelen schiet tekort.

Juist omdat de wensen van de jeugd zich zo grillig ontwikkelen, is het noodzakelijk dat de gemeente in frequente contacten met jongeren de vinger aan de pols houdt.

De rekenkamercommissie roept het gemeentebestuur op om de op te stellen nieuwe nota Jeugdbeleid voor de komende vijf jaren een stevige kwantitatieve en feitelijke basis te geven. Tevens pleit zij ervoor de te bereiken doelen zo specifiek, meetbaar en tijdgebonden formuleren dat de gemeenteraad in staat wordt gesteld de resultaten van het beleid te controleren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief