WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rosalia Gómez Lasheras
Horstermeer, za 11 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 26 januari zal de winnares van het YPF pianoconcours, Rosalía Gómez Lasheras, middags komen optreden in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

In Het Jagthuis: Spaanse winnares van het YPF-pianoconcours

YPF staat voor Young Pianist Foundation en werd opgericht in 1999 door pianist Marcel Baudet. De YPF organiseert onder meer driejaarlijks een YPF Nationaal Pianoconcours en afgelopen najaar vond daarvan de vijfde editie plaats in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.


Rosalía Gómez Lasheras

Inmiddels hebben al diverse prijswinnaars en laureaten van de concoursen in Het Jagthuis opgetreden: Mariana Izman, Anne Brakman, Thomas Beijer (1e prijs 2007), Daniël van der Hoeven (1e prijs 2010) en nu komt Rosalía Gómez Lasheras. Rosalía won afgelopen november de 1e prijs van het 5e YPF-pianoconcours. Op haar vijfde begon de Spaanse Rosalía met pianospelen, inmiddels heeft zij het diploma van het Conservatorium van haar toenmalige woonplaats Santiago op zak. Momenteel studeert ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Alan Weiss. Ze trad regelmatig op als solist met verschillende orkesten. Hoogtepunt voor haar was tot nu toe een optreden in een pianoconcert o.l.v. Philippe Herreweghe. Op het programma dat de nu 20-jarige Rosalía voor Het Jagthuis heeft samengesteld staan Sonates van Mozart, Berg en Prokofiev, een Scherzo van Chopin en de Fantasiestücke van Schumann.

Zondag 26 januari 2014, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Rosalía Gómez Lasheras - piano

  • W. A. Mozart - Sonate nr 13 in Bes, KV 333
    Allegro
    Andante cantabile
    Allegreto grazioso
  • R. Schumann – Fantasiestücke, op. 12
    Des Abends
    Aufschwung
    Warum?
    Grillen
    In der Nacht
    Fabel
    Traumes Wirren
    Ende vom Lied
  • F. Chopin - Scherzo nr 4 in E, op. 54
  • A. Berg - Piano Sonate, op. 1
  • S. Prokofiev - Sonate nr 3 in a, op. 28

Biografie Rosalía Gómez Lasheras (1994)

Op vijfjarige leeftijd begint de Spaanse Roaslía haar pianolessen bij Alexander Gold. In 2011 ontvangt zij de Extraordinary Award op het conservatorium van Santiago en begint zij haar opleiding aan Utrechtse Conservatorium. Daar zit zij inmiddels in het derde jaar van de bacheloropleiding bij Alan Weiss: “She is surely among the highest echelon of very gifted young artists I've had the privilege of teaching during my 27-year plus career of piano professorship”.

Rosalía heeft van onder meer de volgende musici les en advies gehad: Bruno Canino, Julian Martin, Dominique Weber, Imre Rohmann, Lilya Zilberstein, Claudio Martínez Menher, Fou Ts’ong, Galina Egyarzarova, Dimitri Bashkirov en Elisabeth Leonskaja.

De jonge Spaanse heeft regelmatig opgetreden in Spanje (Galicia, León, Córdoba, Sevilla, Valencia, Barcelona en Madrid) en won al vele 1e prijzen: 5e YPF-pianoconcours (Amsterdam, november 2013), XVI Piano Competition Infanta Cristina (Madrid, 2012), de XV Cicle de Primavera (Barcelona, 2012), de Chopin Award bij de VII Piano Competition Alto Minho (Portugal, 2010). Ook heeft ze deelgenomen aan de International Summer Academy Mozarteum, de Schleswig-Holstein Music Festival en het ”Moscow Meets Friends” Festival. Voor dit festival werd zij door de Spivakovin Foundation uitgenodigd. Bovendien gaf zij verschillende concerten in Nederland, Oostenrijk, Portugal, België, Duitsland en Rusland.

Voor Rosalía was haar optreden met dirigent Philippe Herreweghe een hoogtepunt. Zij speelde toen Mozart’s Jeune-homme Concert. Rosalía wordt geprezen om haar volwassen muzikaliteit en speelt ook graag kamermuziek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief