WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwe Vecht in NdB?
Nederhorst den Berg, ma 24 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 5 maart zal de verkenningsnota voor de Nieuwe Vecht aangeboden worden aan een gedeputeerde (NH), een wethouder (WDM) en aan een Dagelijks Bestuurslid (AGV).

persbericht

Aanbieden verkenningsnota Nieuwe Vecht op het Plein

Op 5 maart zal vanaf 15.30 uur een ludieke bijeenkomst gehouden worden om de verkenningsnota voor de Nieuwe Vecht aan te bieden aan drie bestuurders van provincie Noord Holland, de gemeente Wijdemeren en Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht (AGV).

Deze verkenningsnota gaan we overhandigen op het Plein in Nederhorst den Berg aan gedeputeerde van de provincie Noord Holland E.Sweet, aan wethouder J. van Waveren van Wijdemeren en aan W.Dulfer, dagelijks bestuurder van het Hoogheemraadschap AGV .

Door de provincie Noord Holland en de gemeente Wijdemeren is de “Stichting Vecht terug in het dorp Nederhorst den Berg” in staat gesteld een verkenningsnota samen te stellen in samenwerking met de firma’s Tauw en Vollmer en partners.

De afgelopen tijd zijn er vele onderzoekingen geweest en vele gesprekken gevoerd om de mogelijkheden en eisen te formuleren voor een Nieuwe vecht. Uitgangspunt is om weer water door het dorp te laten lopen op een voor ieder acceptabele wijze. Er zijn een aantal publieksbijeenkomsten geweest om de plannen maatschappelijk te toetsen. Al deze besprekingen zijn in de nota verwerkt en opgenomen.

Voorts heeft het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht ondersteuning gegeven om de mogelijkheden van uitvoering en beheer te onderzoeken en zijn er adviezen en eisen van de Stichting Recreatietoervaart Nederland ontvangen. Het bestuur heeft zich hierbij laten inspireren door het effect van de ontdemping van de gedempte gracht in Zaandam.

De aanbieding zal op woensdag 5 maart plaatsvinden vanaf 15.30 uur op het Plein in het centrum van het dorp. Het geheel zal opgeluisterd worden door het shantykoor “Op de Ree” uit Nederhorst den Berg.

Stichting Vecht terug in het dorp Nederhorst den Berg, info@nieuwevecht.nl, www.nieuwevecht.nl

Voorzitter Ton Vendrig

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief