WIJDEMEERSE WEBKRANT
DB 46 Kandidaten
Loosdrecht, vr 7 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dorpsbelangen komt vandaag met een lijst van maar liefst zesenveertig kandidaten uit alle politieke windrichtingen.

Sleepnet

Als alle neefjes, nichtjes, ooms en tantes, vrienden en bekenden van die 46 op hun familielid, vriend, vriendin of bekende gaan stemmen, dan zijn de eerste twee zetels al binnen. Een soort sleepnet.
Als al die kandidaten dan de één na de ander afhaken, net als vier jaar geleden, dan komt Co de Kloet (Putter) weer in de Raad. En als de poll in de WWK niet bedriegt, dan komt Marcel Maassen er als een raket met voorkeursstemmen ook weer in. In het persbericht wordt gesproken over een kleurrijk team, een soort regenboogcoalitie. 25 kandidaten, meer dan de helft, uit Loosdrecht, 10 uit Kortenhoef, 7 uit Nederhorst den Berg, 3 uit 's-Graveland en 1 uit Breukeleveen.

Exit Siderius als partij

Hè, hè, eindelijk heeft Liesbeth Siderius zich met haar ene fractieassistent, Judith Bakkers, voluit bekend tot de beginselen van Dorpsbelangen, Haar andere fractieassistent stapte over naar D66, net als Mario Wouters, die afscheid nam van zijn WIJ en PvdA strijdmakkers Ben Steenvoorden en Michael Kulkens, die nu ook op de DB lijst prijken. De raad is een soort parkietenkooi geworden. Na veel gefladder en onrust in de raadsperiode en voor de verkiezingen, landt ieder vogeltje op een nieuw stokje. Tjilp, tjilp...

Campagne GR 2014

persbericht

Lijst van 46 kandidaten!
DorpsBelangen formeert kleurrijk team

DorpsBelangen heeft veel inwoners van Wijdemeren bereid gevonden zich beschikbaar te stellen voor de kandidatenlijst. Er is een kleurrijk team geformeerd van maar liefst 46 kandidaten.

De lijst is een mix van bestendige oudgedienden en nieuwkomers met veel potentie, komend uit alle dorpskernen van Wijdemeren. ‘Onze kandidaten zijn allemaal mensen die midden in de gemeenschap staan en stuk voor stuk gewaardeerd worden om hun kwaliteiten. Die weten wat er speelt en sensitief zijn voor wat onze Wijdemeerse bewoners beweegt,’ zegt lijsttrekker Gert Zagt met gepaste trots.

Positief vooruit

Met zo’n lijst durft DorpsBelangen positief vooruit te kijken. De keurgroep van DorpsBelangen bestaat voor een deel uit kandidaten die zich de afgelopen vier jaar hebben bewezen. Onze financieel specialist, Gert Zagt, als lijsttrekker voorop. Hij wordt geflankeerd door René Voigt, die met 30 jaar raadservaring weet hoe de hazen lopen. Ook Ria Hennis, sociaal domein kenner bij uitstek en Jaap van Waveren behartiger van moeilijke dossiers ziet u terug. Joep Nuissl onze management tijger en Emile Bakker gewaardeerd om zijn rustige doordachtheid, willen zich ook in een nieuwe raadsperiode weer graag inzetten voor de bewoners van de dorpen. Verrassende nieuwkomer op een hoge verkiesbare plaats is Alette Zandbergen. Als voorvechtster voor een openbaar Bos van Hacke, heeft ze haar kwaliteiten als woordvoerster en bemiddelaarster laten zien. Ben Steenvoorden en Michael Kulkens zijn redelijk nieuw bij DorpsBelangen, maar niet in de politiek! Het krachtige eerste echelon sluit af met volksvertegenwoordigster pur sang, kinderarts Liesbeth Siderius. Zij heeft ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij DorpsBelangen en haar tomeloze inzet nu in dienst te stellen van de kleurrijkste partij van Wijdemeren.

Verder bouwen

Het DorpsBelangen team staat in de startblokken om door te pakken. Het failliet van Wijdemeren is afgewend mede dankzij wethouder financiën Gert Zagt. Met steun van velen, vooral ook van de inwoners, staat de gemeente er een stuk beter voor. Ondanks de crisis en tegen de stroom in, zijn inkomsten en uitgaven weer in verhouding gebracht. Nu kunnen we verder bouwen.

Lijsttrekker Zagt: ‘We willen verder gaan met het beleid dat DorpsBelangen de afgelopen vier jaar heeft ingekleurd. We hebben aangetoond het vertrouwen van de kiezer waard te zijn. Met inmiddels ontzettend veel ervaring zorgen we graag voor continuïteit in het bestuur van de gemeente. We willen maar wat graag onze verantwoordelijkheid nemen. Wij zijn er klaar voor. Het woord is aan u!’

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief