WIJDEMEERSE WEBKRANT
Subsidie Passantenhaven
Oud Loosdrecht, vr 7 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente Wijdemeren heeft van de provincie Noord-Holland een subsidie ontvangen van 338.984,- euro voor de realisatie van de passantenhaven in Oud-Loosdrecht.

persbericht

Gemeente ontvangt subsidie voor passantenhaven

Gemeente Wijdemeren heeft van provincie Noord-Holland een subsidie ontvangen van € 338.984,- voor de realisatie van de passantenhaven in Oud-Loosdrecht. De aanleg van de passantenhaven start zodra de benodigde vergunningen zijn verleend.

Subsidie

Met de subsidieregeling Water als Economische Drager, beoogt de provincie Noord-Holland de watersport, waterrecreatie en watergebonden bedrijvigheid te stimuleren. Zowel ondernemers als gemeenten konden van 3 juni tot 27 juli 2013 subsidie aanvragen voor de aanleg van openbare voorzieningen. De gemeente Wijdemeren ontvangt subsidie voor het project Passantenhaven Oud-Loosdrecht.

De passantenhaven

In Oud-Loosdrecht wil gemeente Wijdemeren een openbare plek creëren waar passanten vanaf het water kunnen aanleggen om Loosdrecht te bezoeken en waar bezoekers kunnen recreëren. Naast een havenkom omvat het project tevens het inrichten van de openbare ruimte rondom de havenkom, het aanleggen van openbare verlichting, stroomvoorzieningen en straatmeubilair. Ter hoogte van de passantenhaven wordt ook een golfbreker/tuigsteiger gerealiseerd.

Uitreiking

Op zondag 26 januari jl. heeft de gedeputeerde, de heer Van Run, aan de 21 uitverkoren projecten een symbolische cheque overhandigd. Wethouder Van Waveren heeft tijdens de uitreiking aangegeven dankbaar te zijn dat de provincie oog heeft voor nieuwe en broodnodige initiatieven in het centrum van Oud-Loosdrecht. De gemeente Wijdemeren behoorde met het toegekende subsidiebedrag van € 338.984,- tot de hoogst gewaardeerde projecten.

Vervolg

De benodigde vergunningen voor het uitvoeren van de werkzaamheden zijn inmiddels aangevraagd. Zodra de vergunningen verleend zijn, zal de aanleg van de passantenhaven van start gaan. Doelstelling is het opleveren van de passantenhaven in oktober 2014.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief