WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA taart voor de Bieb
Loosdrecht, wo 5 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanwege de hoge score van de bibliotheek in Loosdrecht bracht het CDA daar een feestelijke taart om dat te vieren.

persbericht

Een 9,8 en taart voor de bibliotheek

De Bibliotheek met vestigingen in o.a. Kortenhoef, Loosdrecht, Nederhorst den Berg en binnenkort in Ankeveen, is met een 9,8 bijna cum laude geslaagd voor de certificering. Daarmee voldoet De Bibliotheek voor vrijwel 100% aan de normen die door de landelijke bibliotheekbranche zijn opgesteld. Met recht zijn medewerkers en vrijwilligers daar trots op. En zij niet alleen: ook het CDA is trots op onze bieb.

Om dat ook daadwerkelijk te laten zien, trakteerde het CDA medewerkers en vrijwilligers op een heerlijke taart. Bij het feestelijk kopje koffie met taart, vertelde CDA-lijsttrekker Theo Reijn dat het CDA bij het opstellen van het programma voor de komende jaren goed rekening heeft gehouden met de wensen van de bieb. "Voordat we het programma hebben geschreven, zijn wij de dorpen langs gegaan om input op te halen. Daarnaast zijn er veel gesprekken geweest met inwoners, ondernemers, verenigingen en ook De Bibliotheek. Evenals vier jaar geleden is het onze wens dat De Bibliotheek uitgroeit tot een sociaal cultureel centrum. Met het veelzijdige aanbod dat de bieb nu biedt is die weg goed ingeslagen. Het rapportcijfer van 9,8 is een kroon op het werk van de afgelopen jaren."

Sociaal culturele centra

Vanmorgen zijn in de Loosdrechtse vestiging de inloopochtenden gestart. "Dat is nu precies wat het CDA graag ziet. Laagdrempelige ontmoetingsplekken waar met enige regelmaat themabijeenkomsten worden georganiseerd. Dit soort initiatieven moet de gemeente dan ook steunen. Ook in andere kernen. Nederhorst den Berg heeft inmiddels een sociaal cultureel centrum waar veel activiteiten worden georganiseerd. Als het aan het CDA ligt, gaan we dat ook in Kortenhoef en Ankeveen realiseren."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief