WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Half Bussum gaat Plat
Wijdemeren, zo 2 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dinsdag aanstaande presenteren de fractieleiders van onze politieke partijen hun plannen voor de ouderenzorg. Belangrijk?

ingezonden brief

Half Bussum gaat plat

Dinsdag aanstaande presenteren de fractieleiders van onze politieke partijen hun plannen voor de ouderenzorg. Belangrijk?

Ja zeker, want er gaat heel veel veranderen. Veel mensen kunnen straks niet meer terecht in zorginstellingen. In de komende vijf jaar leidt dat tot het einde van vier op de tien verzorgingshuizen zoals wij die kennen.

Het gaat daarbij om een “zorgoppervlak” van 4 miljoen vierkante meter. Als je bedenkt dat het totale grondoppervlak van de gemeente Bussum 8 miljoen vierkante meter is, dan besef je de omvang van de operatie: half Bussum gaat plat.
Nog ingrijpender is dat een aantal zorgtaken van het Rijk naar de gemeente overgeheveld worden. Het verschaffen van langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning wordt per 1 januari 2015 een gemeentelijke taak. En natuurlijk krijgen de gemeenten minder geld daarvoor dan het Rijk daarvoor nodig had.

Decentralisatie

Niet alleen de ouderenzorg gaat deels naar de gemeenten, ook de jeugdzorg en de sociale werkvoorziening worden gedecentraliseerd. Dat komt allemaal op het bordje van Wijdemeren. Hoe gaat de gemeente dit oppakken? Welke keuzes - altijd PIJNLIJKE keuzes - gaat de politiek maken bij de bestemming van het geringe beschikbare budget? Hoe gaan ze concrete oplossingen vinden voor concrete problemen? Ik ben reuze benieuwd welke ideeën onze politieke partijen eigenlijk hebben, en of het ze daarbij lukt om de wolligheid van de discussie op de laatste raadsvergadering te vermijden.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief