WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toorop in Ankeveen?
Ankeveen, za 30 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Over slechts enkele weken, op 20 september, vindt in Ankeveen het Art-festival plaats. Voor ons en mogelijk ook voor u, het leukste kunstuitje in 't Gooi.

persbericht

Ankeveen Artistique

Over slechts enkele weken, op 20 september, vindt in Ankeveen het Art-festival plaats. Voor ons en mogelijk ook voor u, het leukste kunstuitje in ’t Gooi.

Dit jaar is Toon Wildeboer ook weer aanwezig met:

Taxatie op Ankeveen Artistique 20 september.
Jan Toorop, Jan Sluyters of …...

Misschien bent u zonder het te weten in het bezit van een waardevol schilderij. De spanningen van het programma Tussen en Kitsch kennen we allemaal. Op het art festival heeft u de mogelijkheid om uw schilderijen gratis door Toon Wildeboer te laten taxeren of te laten voorzien van restauratieadvies.

Toon Wildeboer is op 22 augustus 1934 in Hilversum geboren en is meer dan een halve eeuw werkzaam als kunstenaar taxateur en kunstschilder. Het is prachtig om te zien dat iemand van 80 jaar met zoveel ervaring uit liefde voor de kunst nog steeds met net zo veel passie doorgaat. Zo heeft Toon Wildeboer tijdens de taxatiedagen van Kortenhoef een Jan Toorop (aangeboden in een vuilniszak) van 35000 gulden en een Degas (hing achter een deur) ontdekt. Een Jan Steen, Rembrandt etsen, G.H. Breitner, Isaac Israëls, Anton Mauve zijn enkele voorbeelden van vondsten die in de carrière van Toon Wildeboer hoogtepunten zijn te noemen.

Op 20 september staat Toon Wildeboer vlak bij de ingang van het evenement zodat u uw schilderijen zonder gesleep over het terrein kunt laten taxeren of kunt laten voorzien van een restauratieadvies.

Een leuke tip zijn de 10 geboden voor de kunstliefhebbers die op de website van Toon Wildeboer staan (www.toonwildeboer.com).

Een paar uitspraken:

  • “Het goede werk van de kleine meester is vaak beter dan het slechte van de grote”
  • “De waarde van een kunstwerk is met liefde uit te drukken, niet met cijfers”
  • “Verzamel schilderijen, geen namen”

Voor meer informatie over het evenement kijk op: www.ankeveenartistique.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief