WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bezoek de Buitenplaatsen
's-Graveland, za 30 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de weken rond de landelijke 'open monumentendagen', opent Natuurmonumenten weer de deuren van een aantal unieke landhuizen te 's-Graveland.

persbericht

Binnen kijken
in de landhuizen van Natuurmonumenten

De Cultuur Monumenten Maand gaat weer van start: in de weken rond de landelijke ‘open monumentendagen’, opent Natuurmonumenten weer de deuren van een aantal unieke landhuizen te ’s-Graveland. Sommige van deze zogenaamde ‘Buitenplaatsen’ zijn het grootste deel van het jaar voor publiek gesloten.

Unieke openstelling

Stap in de sfeer van de vorige eeuw in het gerestaureerde Jagtlust van de familie Six. Of geniet van de relatief zeldzame Lodewijk XVI-stijl en bezoek het landgoed Gooilust. Zelfs Trompenburgh kan deze maand bezocht worden; een nog vóór 1680 gebouwd landhuis, volledig door water omringd. Ook Schaep en Burgh (het hoofdkantoor van Natuurmonumenten) opent haar deuren voor een rondleiding.

En de kinderen?

Die krijgen hun eigen ‘Open monumentendag’. Ze gaan samen met de boswachter struinen over de buitenplaatsen en op een leuke manier bezig zijn met de historie van de landhuizen en haar bewoners; ze graven naar oude pijpekopjes, doen een leuke quiz en mogen binnen kijken in een heuse ijskelder uit de 18e eeuw! Meestal bewoont door vleermuizen!

Wanneer?

Gooilust binnen en buiten: 30 aug & 6 sept.
Struinen met de boswachter (va 4 jr): 14 sept.
Schaep en Burgh binnen kijken!: 13 & 14 sept.
Landgoed Jagtlust, óók binnen! : 20 sept & 4 okt.
Gooilust & Trompenburgh: 27 sept.

Kijk voor het complete overzicht van alle activiteiten en prijzen, ook tijdens de Cultuur Monumenten Maand op: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

Reserveren

In verband met het beperkt aantal plaatsen is het noodzakelijk om vooraf te reserveren.
Dit kan via Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek,
T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

 

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief