WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Identiteit Wijdemeren Gestolen
Wijdemeren, di 19 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente Wijdemeren heeft aangifte gedaan vanwege een Facebook-pagina onder valse naam. Op de pagina misbruikt de maker de naam en foto's van de gemeentesite.

persbericht

Gemeente doet aangifte van valse Facebook-pagina

De gemeente Wijdemeren heeft donderdag 14 augustus aangifte gedaan vanwege een Facebook-pagina onder valse naam. De maker van de Facebook-pagina, met als profielnaam ‘Gemeente Wijdemeren’, doet zich voor als ambtenaar en heeft foto’s van www.wijdemeren.nl gebruikt. Dit was voor de gemeente aanleiding om aangifte te doen van identiteitsmisbruik.

De politie onderzoekt wie de beheerder van deze pagina is. Er is ook sprake van inbreuk op auteursrechten. Als de identiteit van deze persoon bekend is, overweegt de gemeente juridische stappen te nemen. De gemeente distantieert zich van alle berichten en activiteiten afkomstig van deze Facebook-pagina.

De gemeente heeft een eigen Facebook-pagina die te bezoeken is via: www.facebook.com/GemeenteWijdemeren

Naschrift WWK:

Nieuwsgierig geworden door dit persbericht zochten wij de pagina op met de naam 'Gemeente Wijdemeren'. Er staan veel CDA-leden op als vriend, maar ook tal van anderen, met, zo lijkt het, veel vrienden uit 's-Graveland en Kortenhoef. Ook twee CDA raadsleden zijn bevriend met de maker van de pagina en staan met foto op de pagina. De woonplaats valt op. 's-Graveland....

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief