WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Passantenhaven Loosdrecht
Oud Loosdrecht, di 12 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De nieuwe Passantenhaven Loosdrecht ligt klaar voor bezoek. Nu het restaurant nog en het terrein opruimen, dan is het na jaren weer bruikbaar.


De pas aangelegde passantenhaven met op de achtergrond
de Oud Loosdrechtsedijk, de Horregatbrug en snackbar De Oude Dijk.

Op het terrein van het Loosdrechts Terras (Dorpscentrum) in Loodrecht is de afgelopen periode hard gewerkt. Er is een voetpad en een terras aangelegd. Maar ook is er een gloednieuwe passantenhaven aangelegd met mooie glanzende bolders, watervoorziening en electriciteitspalen. Precies datgene wat recreanten op een boot nodig hebben om even af te meren en aan wal te gaan voor een patatje bij Snackbar De Oude Dijk of ergens een lunch of diner te gebruiken. Winkelen en fourageren is er niet bij. De afstand tot de dichtsbijzijnde supermarkt is een kilometer of drie, vier.

Restaurant De Dikke Muis

Direct aan de passantenhaven wordt op dit moment een strandtent opgebouwd die restaurantfaciliteiten gaat bieden. Ook komt in de strandtent een openbaar toilet, wat voor de passagiers ven kleine boten een welkome aanvulling is op de faciliteiten van de passantenhaven.

Het terrein waar de passantenhaven aan ligt biedt na al die jaren nog steeds een desolate winderige aanblik. Flinke plassen in het terrein en schots en scheef staande bouwhekken om het terrein heen. Ook ligt er van de werkzaamheden nog flink wat rommel, maar die zal zeker opgeruimd worden.


Restaurant De Dikke Muis in aanbouw op een stenen terras.
Het terrein er voor is drassig.

De passantenhaven eindigt in het Horregat (De Tweede Heul), de verbinding met de, achter de Eerste Plas gelegen, Vuntusplas. Die verbinding is niet geschikt voor hoge en/of grote schepen. De brug is vast, niet al te hoog en de vaargeul is smal.


De passantenhaven gezien vanaf de Horregatbrug.
Een smalle vaargeul.
Op de achtergrond De Dikke Muis.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief