WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer P. Luijer
Kortenhoef, vr 25 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De heer P. Luijer uit Kortenhoef (39)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Luijer toont zich naast zijn functie bij de ING-bank als een man met een hart voor dorp en regio. Op 14-jarige leeftijd startte de jonge Piet Luijer met het ophalen van oud papier voor de Oude Kerk in Kortenhoef. En nog steeds zamelt hij oud papier in voor Muziekvereniging Amicitia.

Sinds 1995 zet de heer Luijer zich in als verkeersregelaar bij diverse evenementen, zoals de Veemarkt, het Palingroken en de Driedorpenloop. Tijdens de winter is hij verkeersregelaar voor ijsclub ‘Onderling Genoegen’. Per jaar leidt hij op deze manier zo’n 100 uur het verkeer in goede banen.

Vanaf 1997 bekleedt de heer Luijer diverse functies bij Muziekvereniging Amicitia. Bijna 9 jaar was hij penningmeester en toen Amicitia in 2009 bestuurloos dreigde te raken nam hij het voorzitterschap op zich. Als lid van de stichting ’t Akkoord is hij onder andere betrokken geweest bij de realisatie van muziekgebouw ‘t Akkoord.

Sinds 1999 is hij penningmeester van de Gooise Sport- en Recreatie Stichting (GSRS). Deze stichting heeft als doel mogelijkheden te scheppen tot het beoefenen van sport en spel voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast het penningmeesterschap is de heer Luijer ook vice-voorzitter en houdt hij de ledenadministratie bij.

Al meer dan 10 jaar is de heer Luijer ook in verschillende hoedanigheden actief bij het Oranjecomité van Kortenhoef en omstreken. Mede door zijn inzet is de viering van Koninginnedag (en vanaf dit jaar uiteraard Koningsdag) al jaren een geslaagd dorpsfeest. De heer Luijer is initiator van Dodenherdenking op 4 mei. Naast de voorbereidingen spreekt hij op de avond zelf de verschillende programmaonderdelen aan elkaar.

Voor een goed verloop van verkiezingen is de heer Luijer sinds 2000 betrokken lid van het stembureau. Verder werd hij in 2006 als secretaris van de Plaatselijke Regelings Commissie Avondvierdaagse Kortenhoef een spil in de organisatie van de avondvierdaagse. Ruim 900 personen nemen jaarlijks deel aan dit evenement. De diverse collega’s van de heer Luijer en mensen uit zijn omgeving typeren hem als een gemotiveerd mens en bestuurder met een zeer sterk verantwoordelijkheidsgevoel en altijd bereid om hulp te bieden.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe van Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht lintjes