WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mevrouw W.C. Hoekstra-Hovius
Kortenhoef, vr 25 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Mevrouw W.C. Hoekstra-Hovius uit Kortenhoef (71)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mensen uit haar omgeving omschrijven mevrouw Hoekstra-Hovius met woorden als ‘betrokken’, ‘enthousiast’ en ‘trouw’. In 1988 werd mevrouw Hoekstra benoemd tot diaken bij de destijds Gereformeerde, tegenwoordig Protestantse gemeente ‘De Graankorrel’ in Kortenhoef.

Met grote betrokkenheid en liefde zorgt zij vanuit deze functie voor haar medemens. Zij bezoekt oudere, zieke en eenzame gemeenteleden en staat ieder die dat nodig heeft bij met raad en daad. Ruim 20 jaar is zij ook voorzitter van de diaconie en zorgt zij voor een goede organisatie van het team diakenen. Al meer dan dertig jaar is mevrouw Hoekstra bezoekster van mevrouw De Wolff, een alleenstaande, invalide bewoonster op de somatische afdeling van verpleeghuis Amaris Gooizicht Hilversum. Zij leerde haar 30 jaar geleden kennen toen haar vader in hetzelfde verpleeghuis was opgenomen. Elke week bezoekt mevrouw Hoekstra haar als vriendin, begeleidt haar naar de zondagse kerkdienst en staat zij haar waar nodig bij met hand- en spandiensten.

De medewerkers van Gooizicht noemen de inspanning van mevrouw Hoekstra ‘het gouden randje’ aan het leven van mevrouw De Wolff. Als trouw bezoekster van Gooizicht is mevrouw Hoekstra in 2010 gevraagd om zitting te nemen in de cliëntenraad van het huis. Mevrouw Hoekstra is sinds die tijd een actief en betrokken lid van de raad die opkomt voor de belangen van de cliënten en toeziet op de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening. Naast de maandelijkse vergaderingen van de cliëntenraad bezoekt zij ook bijeenkomsten van verschillende afdelingen waarin gesproken wordt over de zorg en activiteiten voor bewoners.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe van Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht lintjes