WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wie miste welke Kans?
Wijdemeren, zo 27 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk (VVD) geeft toelichting op de verdeling van de commissies over de partijen. Hij vindt dat D66 en DB daarbij een kans gemist hebben.

ingezonden brief

"Een gemiste kans"... zo eindigt het WWK-verslag over de eerste raadsvergadering, en inderdaad, een gemiste kans.

Waar al eerder deze maand beide oppositie-partijen de geboden mogelijkheden lieten liggen om een raads-akkoord te maken van het coalitie-akkoord, een serieus verzoek waar laconiek negatief op gereageerd werd, was het bij de verdeling van de commissies alsof de geschiedenis zich herhaalde.

Het voorzitterschap van REO was inderdaad reeds vergeven, maar daarvoor in de plaats werd DB / D66 het voorzitterschap van notabene MSZ aangeboden, een in de komende periode uiterst belangrijke commissie. Men trok er de neus voor op, het was REO of niets... nou, dan wordt het niets. Je zou denken dat met name D66 geleerd zou hebben van het té hoog-op spelen van de eisen, maar nee.... Of het moet onderdeel zijn van een ragfijn oppositie-spel; alles wat je aangeboden wordt hautain afwimpelen en vervolgens "en public" heel verongelijkt spelen dat de coalitie je niets gunt..., maar dan is het wel zó ragfijn dat de meesten van ons er dwars doorheen kijken;  het is in ieder geval absoluut niet in het belang van de D66 en DB kiezers.

Kom raadsleden van DB en D66, schudt de zurigheid van je af en ga volwassen meedoen, we hebben ook jullie positieve inbreng hard nodig, de ruimte wordt je gegund, maar pak deze dan wel aan.

Martin Vuyk, raadslid VVD
Horstermeer

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief