WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tommy Wieringa bij KadD
Kortenhoef, vr 24 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 22 mei organiseert Kunst aan de Dijk de jaarlijkse literaire avond in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Tommy Wieringa wordt dan geinterviewd door Wim Brands.

persbericht

Kunst aan de Dijk presenteert:
Literaire avond met Tommy Wieringa

Op 22 mei organiseert Kunst aan de Dijk de jaarlijkse literaire avond in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Centraal staat Tommy Wieringa, een van de bekendste schrijvers van dit moment. Hij wordt geïnterviewd door Wim Brands, bekend van het VPRO-programma boeken. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de koning van het Boekenbal!

Tommy Wieringa (1967) is een productieve en veelzijdige schrijver en (sinds kort) TV-maker. Wieringa brak in 2005 door bij het grote publiek met Joe Speedboot, dat bekroond werd met de F. Bordewijkprijs. In 2009 verscheen zijn veelgeprezen tweede roman Caesarion. Zijn meest recente roman, Dit zijn de namen, won de Libris Literatuur Prijs in 2013. En iedereen die tijdens de laatste boekenweek een boek heeft gekocht, heeft kennis kunnen maken met het boekenweekgeschenk Een mooie jonge vrouw.

De Grens

Tommy Wieringa studeerde geschiedenis en journalistiek, schreef beschouwingen in de Volkskrant en NRC Handelsblad en schrijft een wekelijkse column in de verzamelde regionale kranten. Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahan (2006). In het voorjaar van 2013 presenteerde Tommy Wieringa de VPRO-serie De Grens. Wieringa’s werk wordt wereldwijd vertaald; de vertaalrechten van Een mooie jonge vrouw zijn inmiddels verkocht aan uitgevers in Engeland, Australië, Nieuw Zeeland, Italië, Frankrijk en Duitsland.

Wim Brands

Wim Brands is vooral bekend als presentator van het VPRO-programma Boeken. Daarnaast is hij zelf actief als dichter. In 2012 verscheen zijn bloemlezing: De vijftig beste gedichten van Wim Brands. Brands zal de avond presenteren en Wieringa interviewen.

Informatie

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 22 mei 2014, 20.15 (kerk open 19.30).
Entree: €20,- , donateurs: €15,- (inclusief een glas wijn/sap)
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Merlijn Doomernik
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief