WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gooi en Vecht als Central Park
Wijdemeren, do 10 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Noord Holland liet onderzoek doen naar de Gooi en Vechtstreek. New York heeft Central Park. Amsterdam, Almere, Utrecht en Amersfoort hebben onze regio als park.

Op de website van de provincie Noord-Holland staat een artikel over het onderzoek dat de provincie liet uitvoeren naar het DNA van de Gooi en Vechtstreek.

Dit zijn de bevindingen:

Waterrijk stadspark

Uit het onderzoek: “Regio Gooi en Vechtstreek is een gebied met een rijk verleden én een rijk heden. Die rijkdom dankt het primair aan de ligging nabij succesvolle steden en haar inwoners die ruimte zochten om te ondernemen en/of te ontspannen. Het gebied is aantrekkelijk voor vestiging. Dichtbij de voorzieningen, maar dan zonder de drukte. In het onderzoek wordt de vergelijking gemaakt met Central Park in New York: als de vier steden (Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Almere) als één grote stad met onderscheidende wijken gezien zouden worden (net als New York met haar bijzondere stadsdelen), dan vormt de regio Gooi en Vechtstreek een daarbinnen gelegen waterrijk stadspark (net als het Central Park op Manhattan). De belangrijkste  activiteit is niet primair werkgerelateerd, maar gericht op wonen. En op alle daarbij behorende services: zorg, vrije tijd, retail en overige dienstverlening.”

bron
prov. NH
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief